RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lykkelig slutt

Ullern Avis Akersposten på lederplass.

Ullernmannen som ble skadet i Hellas og endte opp uten forsikring, ble omtalt flere ganger i Ullern Avis Akersposten tidligere i år. I dagens utgave kan vi vise at Svens langvarige kamp mot forsikringsgiganten DnB NOR Forsikring er vunnet på to fronter.

Sven fikk altså plutselig beskjed, midt under et sykehusopphold, om at hans forsikring ikke var gyldig. DnB NOR hevdet at han hadde brutt forsikringsvilkårene knyttet til reiseforsikringen gjennom MasterCard, fordi han ikke hadde betalt returbillett. Selv om dette ikke var nevnt med et ord i forsikringsvilkårene, mente DnB NOR at det var selvsagt når minst 50 prosent av reisen skulle betales på forhånd. Dette i motsetning til hvordan andre forsikringsselskaper tolket tilsvarende vilkår.

Det hjalp ikke at Sven kunne bevise at han kunne skaffe billigere returbillett enn utreisebillett.

Nå har DnB NOR skjønt alvoret. Selskapet har erstattet utgiftene på 34.000 kroner som Sven betalte av egen lomme da forsikringsgarantien ble trukket. Riktignok vil ikke selskapet innrømme skyld, men viser til forløpet av historien med Sven. Derimot reflekteres skylden i at DnB NOR nå har gått ut med en helt annen tolkning av vilkårene, hvor selskapet eksplisitt skriver på sine nettside at det ikke stilles krav til returbillett for at reiseforsikringen skal være gyldig. Det betyr at Svens kamp har betydd mye for mange. Det er ikke hver dag et stort forsikringsselskap endrer vilkårene over natten. De fleste ville tro etter kampen med Sven, at de nye vilkårene ble spesifisert slik at det eksplisitt kom frem at det er krav til returbillett. Dette ble jo hele veien hevdet overfor Sven, uten at det sto i vilkårene. Nå har altså selskapet snudd helt om, men fremdeles mangler en unnskyldning til han som ble utsatt for den traumatiske opplevelsen. Og fremdeles har vel sykehuset i Aten den oppfatning av Sven at han forsøkte seg med en ugyldig forsikring.

I neste utgave kommer vi tilbake med en sak hvor DnB NOR vil begrunne årsaken til hvorfor de har endret forsikringsvilkårene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere