Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lyn er en magisk klubb

Bastionen har måttet tåle mange smeller denne sesongen. Men de gir seg aldri.
Bastionen har måttet tåle mange smeller denne sesongen. Men de gir seg aldri.
Det er tøft å være medlem i Bastionen for tiden. Bunnplassering i Tippeligaen og økonomiske spøkelser truer klubben. - Vi som har vært med en stund overlever dette, sier Bastionen-talsmann Øystein Kvam.

ULLEVÅL: Alle som følger en klubb tett vet hvor vondt det kan være når klubben er i motgang. Lyn opplever mer enn motgang og er nesten i fritt fall. Men Bastionen møter fortsatt opp. De nekter å gi seg.

- Vi som har fulgt Lyn en god stund før opprykket i 2000, overlever. Vi vet hvordan det er å være i en lavere divisjon. De som kom til etter opprykket opplever det nok annerledes. Men uansett hvor vi er, så er denne klubben magisk, sier Kvam.

Til tross for motgangen stiller Bastionen med et anstendig antall patrioter, både på hjemme- og bortebane.

- Bastionen er tuftet på en sosial greie. Folk møtes gjennom fotballen og får seg en fest ved hver kamp. At det blir tre busser med Bastionen-medlemmer til Trondheim er bra med tanke på sesongen hittil. Bastionen er en sosial bevegelse, mener Kvam.

Oppgitthet

Lyn-patriotene kan likevel ikke unngå å bli preget av situasjonen. Men ifølge Kvam er det lite sinne å spore.
- Det er vel mer oppgitthet og resignasjon. Klubben levde på subsidier frem til Brynestad trakk seg. Om det ting er blitt gjort riktig siden den gang, er jo noe som diskuteres. En del mener jo ikke det, sier Kvam.

Han tror likevel klubben vil reddes fra konkurs.

- Konkurs er et lite sannsynlig scenario. Klubber i Norge har en eventyrlig evne til å overleve. Og vi har vært ille ute før.

Må vinne

I søndagens hjemmekamp mot Bodø/Glimt står det mye på spill. Lyn MÅ vinne sekspoengskampen. Bastionen følger en klubb som har mye potensial, men som sliter med å få det ut. Ni uavgjorte kamper hittil sier en del om det. Men Kvam føler ikke at det rettes så mye sinne mot trener Kent Bergersen.

- Folk er nok ganske skuffet. Det bor mye i laget, det blir sjelden spilt ut, men gutta sliter med å få vist det de kan. Kritikken som kommer mot Kenta er helt normal. En hver trener som leder et lag i bunnen av tabellen vil få kritikk. Vi er bedre enn det tabellen viser. Vi er bedre enn de andre bunnlagene. Det tror jeg til slutt kan føre til at vi klarer oss i Tippeligaen, sier en optimistisk Kvam.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!