RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lytt til bydelens ønsker


Trond Jensrud (Ap) er opptatt av den enkelte bydels økonomi. Her er han fotografert da Ap og SV i 2007 foreslo å gi Bydel Nordstrand 8. 5 millioner kroner ekstra i forbindelse med årsoppgjøret i Oslo kommune. Nå mener han bydelen bør få bruke to år på å nedbetale sitt store merforbruk.
Trond Jensrud (Ap) er opptatt av den enkelte bydels økonomi. Her er han fotografert da Ap og SV i 2007 foreslo å gi Bydel Nordstrand 8. 5 millioner kroner ekstra i forbindelse med årsoppgjøret i Oslo kommune. Nå mener han bydelen bør få bruke to år på å nedbetale sitt store merforbruk.
Bydel Nordstrands store merforbruk fra 2008 må trolig nedbetales i løpet av ett år. Saken avgjøres i bystyret uten å være lagt fram for Oslopolitikerne på forhånd.

NORDSTRAND: - Utrolig, sier Trond Jensrud (Ap), nestleder i bystyrets finanskomité. Han så ut som et spørsmålstegn da han leste om bydelens økonomiske problemer i Nordstrands Blad sist torsdag.

LES ARTIKKELEN: Kritikk for dårlig økonomistyring

- Jeg er overrasket og oppgitt over at byrådet har gitt beskjed til Bydel Nordstrand om at de antakelig ikke får dekke merforbruket på 23.6 millioner kroner over to år, uten å ha lagt dette fram for oss i bystyret. Det betyr jo at Høyre- og Frp-byrådet ikke ønsker at bydelen skal få hjelp til å komme seg på fote økonomisk, sier Jensrud.

Oppsiktsvekkende

- I byrådets saksframlegg til bystyret om årsoppgjøret og budsjettering, er ikke Bydel Nordstrands situasjon nevnt i det hele tatt. Da er det ganske drøyt å framstille det som om det er opp til bystyret å avgjøre saken. Byrådet burde lagt inn sin vurdering om hvorfor de ikke ønsker å gi bydelen denne muligheten, mener han.

Jensrud finner det oppsiktsvekkende at byrådet ikke benytter seg av «kinderegg-metoden» i denne saken.

- Ja til nedbetaling over to år betyr tre positive ting: Ingen kutt i tjenestetilbudet, bydelen kommer seg ut av en vanskelig situasjon, og kommunen sentralt får pengene tilbake i løpet av 2010, forklarer han.

Bydelsdirektør Per Johannessen har allerede varslet at hver sten må snues flere ganger under budsjettjusteringen 18. juni.

- Det må være demotiverende for Johannessen at byrådet ønsker å legge nok en sten til byrden. Dette i lys av at bydelen har jobbet hardt for å komme seg ut av en vanskelig situasjon, sier finanspolitikeren.

- Vi bør heller tenke på hvordan vi kan hjelpe bydelsutvalg og administrasjon til å klare jobben. Vi må være fleksible og løsningsorienterte. Ikke slenge døra igjen slik byrådet har gjort i denne saken, mener Jensrud.

Ber om oppklaring

Han sier videre at Arbeiderpartiet trolig vil foreslå at Bydel Nordstrand skal få fordele merforbruket over to år.

- Lytt til bydelens ønsker. På denne måten vil de ha muligheten til i hvert fall å få «litt av nesa over vann». Med tanke på at bydelen får en noe bedre uttelling på kriteriesystemet fra og med 2010, blir det rart å ikke gi dem denne muligheten, hevder Trond Jensrud.

Finanskomiteen skal behandle årsoppgjøret og budsjettjusteringssaken i sitt møte 10. juni. Bystyret behandler saken på sitt siste møte før sommeren, 17. juni.

Trond Jensrud har i tillegg bedt finansbyråd Stian Røsland (H) om en redegjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere