RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lytt til folket

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

"Nye" Korsvollbanen med idrettshall og barnehage er en het potet, og kommer nok til å være det i lang tid fremover. Engasjementet på informasjonsmøtet, som utbygger inviterte til for et par uker siden, forteller noe om akkurat det. I dagens avis kommenterer nabo Øystein Dørum, på vegne av Ressursgruppa, planene. Nærmiljøet har flere innsigelser mot det som ble presentert i informasjonsmøtet. Blant annet er de lite fornøyde med at den lille banen, som er skøytebane vinterstid, forsvinner i byggeprosessen, og at, ifølge naboene, tilfredsstillende erstatningsareal ikke er med i planene.

Det er også flere spørsmål som fortsatt henger i lufta, blant annet i forhold til om utbyggingen vil kreve tomteareal fra de nærmeste naboene i sammenheng med eventuell utbedring av Åmotveien. Naboene og Ressursgruppa mener også at trafikkanalysen som er lagt frem, ikke har rot i virkeligheten. Og Dørum og Ressursgruppa synes heller ikke løsningen om atkomst til selve banen – fra Åmotveien og den planlagte p-plassen – er en god nok løsning – og kommer med konkrete forslag til endringer som de synes vil bli bedre for alle .

Likevel roser Ressursgruppa og Dørum utbygger for å innkalle til infomøte, og understreker at nærmiljøet gjerne vil være med i en videre debatt i prosjektets fremdrift.

Det håper også vi at utbygger gir rom for. Det er sikkert mange "ressurser" i Ressursgruppa, og flere hoder tenker mer enn færre hoder. Og kanskje "lokale hoder" tenker tanker som ikke "sentrale hoder" tenker like klart?

Da er det bra at prosjektleder Rolf Nyhus bekrefter i avisen at han vil ta med seg alle innspill videre i sakens fremdrift, og at utbygger vil ta "hensyn" så langt det er mulig for prosjektet, som Nyhus håper på kan begynne å bygges i 2011. Nå skal saken tilrettelegges i Plan- og bygningsetaten, før den så skal ut på høring i bydelen, og også på høring i det politiske lokaldemokratiet.

Kanskje "lokale hoder" tenker tanker som ikke "sentrale hoder" tenker like klart?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere