RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må det en alvorlig ulykke til?


Live Heltberg og Kari Bernhardsen (til høyre) forteller at trafikksituasjonen rundt Munkerud skole bare blir verre og verre. Nå frykter de at en ulykke snart inntreffer.
Live Heltberg og Kari Bernhardsen (til høyre) forteller at trafikksituasjonen rundt Munkerud skole bare blir verre og verre. Nå frykter de at en ulykke snart inntreffer.
Kari Bernhardsen bor like ved Munkerud skole. Hun frykter at det er et tidsspørsmål før et barn blir påkjørt.

MUNKERUD: Bernhardsen står foran Munkerud skole sammen med Live Heltberg en mandag ettermiddag. Klokken nærmer seg 16.

Jeg bor like ved skolen her og ser hver dag hvordan trafikken blir mer og mer kaotisk her, sier Bernhardsen som har bodd i Oberst Rodes vei, ved Munkerud skole, siden 1971.

Særlig de siste to-tre årene har forholdene forverret seg, sier Bernhardsen. Live Heltberg har to barn på skolen og sier seg enig i at det er en alvorlig situasjon.

Jeg prøver å gå mest mulig for ikke å bidra til kaoset, men innimellom kjører jo jeg også. Det er verst her ved fire, halv femtiden når alle skal hente barna fra SFO, sier hun.

Rushtiden

Det er nemlig om morgenen og særlig på ettermiddagen mellom halv fire og halv fem at kapasiteten i de små veiene rundt skolen er sprengt.

På fredag var det ille her. Det var dobbeltparkering, biler på begge side av veien og biler som stod parkert på gangfeltet. Noen ganger har veien vært helt sperret. Sikten blir dårlig, og min mann sier han sitter med hjertet i halsen av frykt for å kjøre på noen. Det blir til at han unngår å kjøre denne veien visse tider på døgnet, sier Bernhardsen.

Mange foreldre kan sikkert kjøre mindre, men det er jo ikke alltid så lett å få hverdagen til å gå opp. Noen har barn som skal hentes i barnehagen og det er de færreste som kan gå fra jobb klokken to for å rekke å sette fra seg bilen før de går og henter ungene, sier Heltberg. Hun synes flere parkeringsplasser og såkalt dropp-off parkering må etableres i området.

Frykter økt trafikk

Heltberg er bekymret for at planene for nye Munkerud skole skal gjøre at situasjonen blir enda verre.

Planene innebærer en ny barnehage for 70 barn og flerbrukshall. I tillegg skal skolen kunne ta imot enda flere elever. Jeg kan ikke se i planene hvordan de skal takle den økte trafikken, sier Heltberg bekymret. Hun har et barn i første klasse på skolen.

Situasjonen er uholdbar nå. Særlig for små barn som akkurat har begynt å gå til skolen alene, og som ikke er så flinke i trafikken, sier småbarnsmoren.

Jeg har ikke små barn lenger, men tanken på at man kan kjøre på et barn er jo utrolig skremmende. Jeg har snakket med mange naboer som er bekymret, sier Bernhardsen.

Farlig kjøring

Bernhardsen og Heltberg er også sjokkert over hvor mange som ikke overholder fartsgrensen på 30 km/t og hvor mange som snakker i mobiltelefonen.

Rett ved en skole? Det er helt vanvittig synes jeg. Men det er som jeg sier, etter jobb er det mange sultne pappaer på veiene, sier Bernhardsen og legger til at hun har medfølelse for foreldre som har en vanskelig situasjon.

Da jeg hadde små barn var mødrene mer hjemme og det var ingen som kjørte barna til skolen. Tidene har forandret seg siden denne skolen ble bygget. Men nå må forandringer til, sier hun.

Må det en alvorlig ulykke til før man tar affære? spør Heltberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere