RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Maktarroganse fra Oslo havn

Oslo: Stillulf Karlsen og Peter N. Myhre (Frp.) viser nok et bevis på maktarroganse når de påstår at det er nødvendig å skjerpe sikkerheten for de ansatte i Secora, sier Knut Chr. Hallan i "Folkeaksjonen mot giftdumping i Oslofjorden".

Oslo Havn gikk på en pressekonferanse før påske ut med at de ville føre en tøffere linje mot aksjonistene.

Det er blant annet opprettet en sperresone rundt lekteren ved Malmøykalven og alle som beveger seg innenfor denne vil bli anmeldt.

Aggressive

Hallan forteller at aksjonistene har gitt seg når politiet har bedt dem om det og at de ikke har skapt noen farlig situasjoner. Unntaket er den siste aksjonen til "Mødre mot giftdumping" hvor politiet måtte fjerne aksjonistene. Han foreller videre at Secoras ansatte nå begynner å bli mer aggressive.

Til å begynne med fikk vi låne toalettet og fikk kaffe av dem. I det siste har de blitt mer aggressive og den 30.mars prøvde en av dem å dytte meg ned fra muderlekteren da jeg høflig spurte om vi kunne få ei bøtte slam til folkemøtet i Spikersuppa, forteller Hallan.

Vil engasjere båtfolket

Hallan har nå skrevet brev til informasjonssjef Margrethe Austad, miljøvernkonsulent Charlotte Iversen og kvalitets- og miljøsjef Torhild Jørgensen i Oslo Havn.

Jeg ønsker å få svar på når vi skal ha informasjonsmøtet vi er lovet, jeg ber om å få være med når det blir foretatt målinger, jeg ber om konkrete resultater fra målingene. I tillegg stiller jeg en del spørsmål om hvordan tildekkingen skal skje. Til nå er det ingen som har kunnet svare på om det i det hele tatt lar seg gjøre og hva dette vil koste, sier Hallan.

Båtsesongen er like om hjørnet og folkeaksjonen vil gå aktivt ut for å engasjere båtfolket til å aksjonere mot lekteren.

Vi skal få med oss båtfolket og stoppe giftdumpingen i fjorden. Med mange båter i området er det mulig å stoppe muderlekteren, sier Hallan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere