RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Microsoft vil kjøpe Nokia

Microsoft skal være interessert i mer enn et samarbeid, hevder velinformert kilde.

I forkant av Mobile World Congress i Barcelona ble det kjent at Microsoft og Nokia hadde inngått et samarbeid om å bruke Windows Phone 7 på kommende smartmobiler fra den finske produsenten.

Les ogsåNå skal Nokia bruke Windows

Dette var trolig et nødvendig grep for begge parter for å stable på plass et solid alternativ til Android-plattformen og de produsentene som har valgt dette operativsystemet, samt Apples iPhone. Likevel falt markedsverdien til Nokia med 30 milliarder kroner i dagene etter at avtalen ble kjent.

Les også: Nokia-plattformen brenner

Nå hevder den omstridte, men vanligvis nokså velinformerte, russiske mobil-guruen Eldar Murtazin at Microsoft vil kjøpe opp deler av Nokia-konsernet.

Splitt og hersk

Murtazins ikke navngitte kilde er den samme som tipset ham om samarbeidet mellom Microsoft og Nokia før det ble kjent for resten av verden, ifølge Mobil.se.

Etter planen skal Microsoft fullføre oppkjøpet i slutten av 2012 eller i starten av 2013.

Innen den tid skal Nokia deles opp slik at Microsoft kun kjøper den virksomheten som er knyttet til produksjon av mobiltelefoner, samt utvalgte tjenester. Navteq, som lager karttjenester for Nokia, står blant annet på Microsofts ønskeliste.

Nokias øvrige virksomhet, for eksempel levering av infrastruktur til mobilnett, er Microsoft etter sigende ikke interessert i å kjøpe.

Les mer på Mobilen.no

Les også: Mørke skyer over Symbian

Les også: Husmødre foretrekker Nokia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere