RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Miljømessig forkastelig!


Vestre Aker vil at denne plassen i Styggedalen skal vernes.
Vestre Aker vil at denne plassen i Styggedalen skal vernes.
Oslo kommune ønsker snødeponi i Styggedalen. Vestre Aker Venstre er sterkt i mot planen.

SØRKEDALEN: Planen for snødeponi på friarealet i Styggedalen er ute på høring. Fristen går ut 18.januar. Planen har vært kjent siden i fjor. Da var det sterk motstand mot planene. Norsk Retrieverklubb Oslo og omegn har klubbhytte på aktuelle stedet. Og den åpne plassen brukes både til konkurranser og trening. De gikk sterkt ut mot planen. Nå rasler Vestre Aker Venstre med sablene. Gruppeleder i bydelsutvalget Terje Bjøro mener arealet må vernes mot dumping av snø.

- Området er i dag til bruk for allmennheten til blan annet hundedressur. Det er viktig behov i Oslo vest. Ved å bygge snedeponi vil man videre frata friluftsinteresserte verdifulle parkeringsplasser, Det er et viktig supplement til offentlig kollektivtransport som ikke er optimal i dette området.  Vi mener at man i Oslo trenger mange lokale snødeponier,  og ikke de store oppsamlingsdeponiene et par steder i byen. Det er miljømessig forkastelig med tungtransport av sne gjennom hele byen, sier Bjøro.

Frykter for Bogstadvannet

Venstre vil ikke godta at Sørkedalsveien fra Røa eller Ankerveien fra Holmenkollen ytterligere belastes med transport av snømasser til Sørkedalen.
- Veipartiet inn i Sørkedalen er også sårbart, og trenger ikke ytterligere belastning, sier Bjøro.

Han mener også et snødeponi vil true det biologisk mangfoldet. Han frykter også avrenning fra snøen vil være en miljøtrussel mot Bogstadvannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere