RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Moro å føle seg som kjendis...

Spenningen var til å ta og føle på blant dokumentarfilmskuespillerne fra Ruseløkka skole, da «Konger av Oslo» hadde premiere på Klingenberg kino forrige fredag.

RUSELØKKA: – Jeg synes det har vært utrolig spennende å få lov til å være med på filmen. Ikke bare har vi lært mye om det å produsere film, men det har vært moro å få føle seg som kjendis, forteller Tora Foughner Økland, som er en av skuespillerne i filmen. Fra opptakene ble gjort, har syvendeklasingene rukket å bli niendeklassinger, og da DittOslo.no møtt dem i forkant av premiæren på Klingenberg kino, stod elevene klare til å ta imot Kong Harald, som sammen med ordfører Fabian Stang kom for å overvære premiæren.

- Akurat nå er jeg kjempenervøs! Det blir utrolig spennende å møte kongen. Oppbygningen til premiæren har vært utrolig spennende, og selv om vi har fått smugkikke på filmen, gleder jeg meg til å se hvodan den blir mottatt.

I filmen blir vi kjent med en flerkulturell syvendeklasse på Ruseløkka skole i Oslo, og de sosiale utfordringene som følger med brytningstiden fra barn til ungdom.

Skolebyråd i Oslo, Torgeir Ødegård, sa i en pressemelding at han oppfordrer alle syvendeklasser i Oslo til å se filmen.

- Vi synes selvsagt at så mange som mulig bør ta turen innom kinoen for å se denne filmen. Det er så utrolig flott å se en film som skildrer et skolemiljø som reflekterer en vellykket mix av ungdom med ulik bakgrunn. Samtidig tar filmen opp problemstillinger i hverdagen som de aller fleste syvendeklassinger kjenner seg igjen i, og som er viktig å ta opp. Så dette er virkelig en film man bør få med seg, forteller medieansvarlig ved premiæren, Hilde Slåtto.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere