RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mosseveien må inn i Oslopakke 3

- Kommer ikke miljøtunnel Mosseveien inn i Oslopakke 3, er toget gått. Da må vi kanskje vente 10-20 år, sier Stein Stølen i Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien.

Nå ønsker Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien at flere lokale politikere står opp og sier at de ønsker Mosseveien i tunnel.
- Vi savner påtrykk fra lokale politikere, kanskje spesielt BU på Nordstrand. Vi har i hvert fall ikke sett noe engasjement, sier Stølen.
- Mosseveien i tunnel er en sak alle partiene i BU støtter, og alle jobber opp mot sine grupper i Rådhuset. Jeg kan forsikre om at vi er på banen i dette spørsmålet, selv om vi ikke alltid løper til media, forteller Ulf Stigen (FrP) som leder bydelsutvalget på Nordstrand.
Forhandlingene mellom Akerhus og Oslo fylke om Oslopakke 3, der Miljøtunnel Mosseveien er et viktig moment, er alt i gang. Tirsdag neste uke møtes partene i den såkalte styringsgruppen igjen. Der møter byråd for samferdsel og miljø, Petter N. Myhre (FrP), leder og nestleder i bystyrets komite for samferdsel og miljø, Rune Gerhardsen (Ap) og Stian Røstad Røsland (H). Det politikerne fra de to fylkene forhandler fram , legges frem for henholdsvis Oslo bystyre og Akershus fylkesting. Siden vil saken behandles i Stortinget fordi det er nødvendig å fornye konsesjonen for å drive bompengeinnkreving utover år 2007.

Falle ut

Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien sier til Nordstrands Blad at de føler seg usikre på om politikeren står ved sine løfter om Mosseveien i tunnel, og at det ikke lover godt når Vegvesenets plan inneholder verken Vestkorridor eller Mossevei.
- Mossevei i tunnel er noe Oslo og Akershus må være enige om. Oppnås ikke enighet kan veien falle helt ut av planen, mener Stein Stølen, Anna Starberg og Eldar Vartdal. Foreningen jobber tett mot politikere på alle nivåer - og mot media.
- Nå har vi gjort alt vi kan, fra lobbyvirksomhet til aksjoner. Vi snakker med alle politikere. Jeg tror vi kan ta æren for at et flertall på Stortinget støtter Mossevei i tunnel, sier aksjonistene.
Sydhavna, kollektivframkommeligheten på Mosseveien, åpen strandlinje, gjennomgangstrafikken over nordstrandsplatået og Bjørvika som bygges nå, er alle sammen faktorer som aktualiserer Mosseveien i tunnel. Og forhandler Rune Gerhardsen (Ap) kan bekrefte at Mosseveien ikke er glemt.
- Det er i høyeste grad et meget aktuelt prosjekt som står på lista når vi forhandler. Når vi nå oppfattes som vage er det fordi dette er omfattende forhandlinger. Og forhandlinger som skal lykkes må gjennomføres med klokskap. Da er det ikke bestandig lurest å gå ut med absolutter. Det blir ingen Mossevei i tunnel hvis det ikke blir en helhetsløsning, og derfor er mitt ansvar å få til den helheten, sier Rune Gerhardsen.
Han kan ikke si sikkert når Oslopakke 3-forhandlingene er ferdige, men understreker at det viktigste er å finne en god løsning.

Avviser OPS

I dag behandler Oslo bystyre et privat forslag fra Ola Elvestuen (V), som går ut på å gjøre Mossevei-tunnel til et offentlig-privat samarbeid (OPS). Mossevei i tunnel er i Nasjonal transportplan vurdert som et mulig OPS-prosjekt, heter det blant annet i begrunnelsen. Men komiteen for samferdsel og miljø viser til det pågående arbeidet med Oslopakke 3, som omfatter veiprosjekter og kollektivprosjekter i Oslo-området for en lengre tid fremover, samt finansiering av disse. Komiteen, der Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet er representert, avviser forslaget og innstiller på at: "Forslaget om Mosseveien i tunnel vurderes i sammenheng med Oslopakke 3." Forslaget fra Elvestuen ble fremmet i juni i fjor. Det trengs et lokalt initiativ for at staten skal gå inn på å vurdere prosjektet som et OPS-prosjekt.
- Komiteen kunne tatt fatt i forslaget tidligere, så det ikke trengte havne midt oppi Oslopakke 3- forhandlinegen, mener Elvestuen.
Dermed er det duket til debatt i dagens møte.
- Mossveien i tunnel som OPS-prosjekt kan realiseres uten at det går på bekostning av andre prosjekter, som for eksempel Manglerudtunnelen, hevder Ola Elvestuen.
-OPS-forslaget avvises fra komiteen fordi vi kan ikke fra Oslo kommunes side kan plukke ut enkeltdeler som vil blokkere prosessen, mener komiteleder Rune Gerhardsen (Ap).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere