RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duoen Yaser Ali og Jonas Brahne
Duoen Yaser Ali og Jonas Brahne

- Musikk er det beste rusmiddelet

I dag opptrådte fjorårets UKM-vinner Black and Brown på Foss videregående skole for å inspirere elevene til å melde seg på årets kulturmønstring.

- Dette er fjerde skolen vi spiller på. Til sammen skal vi besøke sju forskjellige skoler. Turneen er lagt i forbindelse med åpningen av UKMs påmeldingssider1. november, og håper å inspirere mange til å melde seg på, sier turnéansvarlig, Erik Larsen, til Lokalavisen.

Beste rusmiddelet

Første bandet som sto på den improviserte scena i skolegården var rap-duoen Black and Brown. Stovner-bandet nådde helt til finalen i Trondheim og hadde en fantastisk bra tone med elevene i skolegården.

- Kom nærmere scena. Ta opp hendene i været, var beskjeden duoen Yaser Ali og Jonas Brahne ga de tilhørende.

Før konserten sa Yaser Ali til Lokalavisen at UKM har gitt duoen utrolig mye positivt det siste året og at han anbefaler alle å melde seg på årets kulturmønstring.

- Det fikk en fantastisk effekt det å være med på fjorårets UKM. Ikke bare har vi merket økt interesse, men vi får også en bedre selvtillit. Det å stå på scena under finalen Trondheim var bare sykt deilig. Det er det beste rusmiddelet man kan få, fortalte han Lokalavisen.

Alle er velkomne

UKM er et kulturtiltak for ungdom i hele Norge, der de gjennom små og store festivaler har en enestående mulighet til å vise frem det de driver med, og til å treffe andre ungdommer.

- Alle er velkommen, enten de spiller i band, danser, driver med teater, hiphop, film osv. Det er ingen audition for å være med på lokalmønstringen, og derfra har deltagerne mulighet til å komme videre både til fylkesmønstring og landsmønstring, sier Erik Larsen.

I Oslo arrangeres UKM i så godt som alle 15 bydeler på kulturhus og ungdomsklubber, og de heldige som kommer til fylkesmønstring for muligheten til å spille på Sentrum Scene i april 09.

UKM har eksistert siden 1987 og er et initiativ fra Norsk Kulturråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere