RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Myra ikke den beste løsningen


Knut Braaten i Kjelsås Ap vil ha debatt om Myras fremtid. Her med datteren Iselin. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Knut Braaten i Kjelsås Ap vil ha debatt om Myras fremtid. Her med datteren Iselin. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Bydelsutvalget er usikre på om Kjelsås-myra egner seg som uteområde for Kjelsås skole. Kanskje bør barnehagene flyttes dit istedenfor?

KJELSÅS/NYDALEN: Ivar Christiansen (Ap) tok til ordet for at det kanskje bør vurderes å flytte barnehagene på Kjelsås skoles område inn i "Kjelsås-myra".

Må krysse vei

I forslaget til nye Kjelsås skole har friområdet på andre siden av Midtoddveien blitt vurdert som en utvidet del av skolens uteområde.

Representantene i bydelsutvalget uttrykte bekymring for at Kjelsås-elevene vil måtte krysse bilveien Midtoddveien dersom Myra skal innlemmes i skolens uteområde, og at dette vil kreve mer ressurser i form av inspeksjon.

- Det er viktig med et godt definert skoleområde, også med tanke på å forhindre mobbing, det vet jeg ikke om området ved Myra muliggjør, sa Per Aschjem (R).

Venstre-representant Torhild Taklo Knutzen la frem bilder etter befaring på Kjelsås skole, som viser "død-områder" ned mot jernbanen som kan tas i bruk som uteareal, og dermed knyttes til skolens eksisterende tomt. Bent Gether-Rønning (H) ville undersøke om det finnes areal i tilknytning til Myra som ikke er regulert til friområde, og ønsket ikke store inngrep på Myra.

Teknisk museum?

Lill Pleym (SV) understreket at det nå er viktig å se "nye" Kjelsås skole som en helhet.

- Det har vært for mye "kladding" og lite sammenheng både med bygninger og utearealer på Kjelsås skole, sa Pleym, som også vil se på Teknisk Museum-tomten som skoleområde.

- Selv om det ikke er avgjort når er eller om museet skal flytte, vil det være forutseende å ha tenkt i den retningen. Behovet for skoler i Nordre Aker, og i dette området spesielt, er stort uansett om det bygges andre skoler i bydelen eller ei, sa Pleym.

BU ber utbygger om at det utformes et forslag der Myra er innlemmet som skoleområde, og et forslag der Myra ikke er en del av skolen.

LES OGSÅ: Åpent møte om Myras fremtid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere