RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er det bare å brette opp ermene


Trond Bakkevig ved vestre Aker menighet gleder seg til å ta fatt på arbeidet som leder av det nye demokratiutvalget.
Trond Bakkevig ved vestre Aker menighet gleder seg til å ta fatt på arbeidet som leder av det nye demokratiutvalget.
I går ble det klart at Trond Bakkevig, prost i Vestre Aker menighet, skal lede en arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å styrke demokratiet i Den norske kirke.

VESTRE AKER: - Nå er det bare å brette opp ermene og ta fatt i alt sammen, sier Trond Bakkevig til Akersposten.no.

Kort frist

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) opplyste til NTB onsdag at arbeidsgruppen vil være hurtigarbeidende, og har en frist fram til 1. mai i år til å legge fram sin utredning. Allerede i morgen har gruppen sitt første møte, forteller Bakkevig, som gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

- Det viktigste blir å styrke demokratiet i den norske kirken, så alle som er medlemmer føler at de kan delta i valg og engasjere seg i den norske kirken, sier Bakkevig.

Han tror også det er viktig å være oppmerksom på at videreføringen av folkekirken må skje i et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn.

Aktiv debattant

Kultur- og kirkedepartementet vil legge fram en stortingsmelding om forholdet mellom stat og kirke i slutten av mars, og Kultur- og kirkeminister Trond Giske (A) ønsker at utredningen fra demokratiutvalget skal ligge på bordet når Stortinget behandler meldingen, i følge NTB.

Bakkevig har tidligere aktivt deltatt i debatten om forholdet mellom stat og kirke, og synes det er morsomt at de skal jobbe med dette parallelt med at det skal komme en stortingsmelding om saken.

- På denne måten blir det lettere å se helheten, sier Bakkevig til Akersposten.no.

Elin Horn Galtung, leder i bydelsutvalget i Vestre Aker, er også medlem av det nye demokratiutvalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere