RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katinka Lillestølen Beil, Milla S. Bjerkestrand, Julia Hassum Ekvall, Helje Lillestølen Beil og Hedda Befring fra patruljen Bjørn er klare for helgens mesterskap. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Katinka Lillestølen Beil, Milla S. Bjerkestrand, Julia Hassum Ekvall, Helje Lillestølen Beil og Hedda Befring fra patruljen Bjørn er klare for helgens mesterskap. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Nå går vi for gull jenter!

I fjor ble disse jentene fra Disen, Torshov og Bjerke nummer 54. I år satser patruljen Bjørn fra 7. Oslo speidergruppe på NM-gull i speiding.

DISEN/TONSEN/HAUGESUND: – Vi staser på en plass blant topp 20, sier Julia Hassum Ekvall (13) fra Bjerke.

– Nei, vi går jo for gull, jenter!


Helje Lillestølen Beil (13) fra Disen ser bort på venninnene.

750 speidere

Denne helgen arrangeres Norgesmesterskapet i speiding i Haugesund. 750 speidere i 119 patruljer, 200 ledere og 100 i stab fra de to forbundene Norges speiderforbund (NSF) og KFUM-KFUK-speiderne skal avgjøre hvem som er kongerikets beste på orientering, pionering, førstehjelp og kreativitet.

Fra NSFs oslokrets «Oslospeiderne» ble fire patruljer nominert i mai. Alle fire er fra 7. Oslo speidergruppe, hjemmehørende på Tonsen. Gruppa er så populær at den for øyeblikket har inntaksstopp. Speiderne i 7. Oslo kommer hovedsakelig fra Tonsen, Bjerke, Grefsen og Disen.

Rå brokkoli

Jentene i patruljen Bjørn er ferdigpakket og klare for flyturen til Vestlandet. De går ikke i fellen fra i fjor, da en av jentene ble fratatt speiderkniven fordi den lå i håndbagasjen.

– I fjor var vi uheldige og hadde en ekstremt dårlig militærprimus som vi ikke fikk til å virke. Derfor måtte vi spise rå broccoli mens alle så på! forklarer Disen-jenta Hedda Befring (13).

Det tapte de mye poeng på, så i år satser de heller på stormkjøkken.

Særpreg

Jentene gleder seg mest til den praktiske oppgaven.

– I fjor var det å lage en paraply og et dam-spill, sier Julia.

Oppskriften på seier har jentene klar:

– Vi vet at dommerne legger mye vekt på patruljens særpreg. Derfor skal vi gjøre området vårt så fint som mulig, sier Katinka Lillestølen Beil (14).

– Og så har vi laget tights som de vi møter skal få dekorere, litt sånn russeinspirert, sier Milla S. Bjerkestrand (14) fra Torshov.

– Og så er samarbeid og godt humør veldig viktig. Derfor skal vi smile mye, og være kjempegode venner. Og hvis det er noen som ikke har noe å gjøre, så må de late som at de gjør noe. Det er bedre å spikke på en pinne enn å klø seg i øret! smiler Helje.

LES OGSÅ: Hjemmelaget action på Kjelsåsspeidernes dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere