*Nettavisen* Nyheter.

- Nå kommer EM-nervene

Bjarte Myrhol spiller sitt femte mesterskap. Her fra kampen mot Sverige lørdag. (Foto: Harald Stensdal)

Spent foran Kroatia-kampen.

GRAZ: - Mandag gjennomførte vi to treningsøkter i Graz Stadthalle, hvor vi skal spille mot Kroatia, forteller Bjarte Myrhol på telefonen fra Østerrike.

På den første treningen løp håndballgutta av seg reisen nedover til EM, mens det ble drillet på forsvarformasjoner og angrepstrekk om ettermiddagen.

- Øvde dere inn noe spesielt foran Kroatia-kampen?

- Nei, den har vi jobbet med i noen dager uansett.

- Jevnt bak Frankrike

Norge ble nummer seks på hjemmebane under EM for to år siden, og vi endte på niendeplass i VM i Kroatia i fjor. Da vant Frankrike etter 24-19 over Kroatia i finalen.

- Slik det er i landslagshåndball nå er det veldig jevnt bak Frankrike. I de to siste mesterskapene har bare mål i sluttminuttet gjort at vi ikke har kommet til semifinale.

Men Myrhol tror Norge har lært.

- Drømmen for gutta er at vi har marginene på vår side og hodet på rett plass i de avgjørende minuttene.

Norge har en bredere stall enn under VM i fjor. Børge Lund og Kjetil Strand er tilbake.

- Og så har vi en trener som har et år mer i posisjonen sin, og vi har utviklet spillet vårt et par hakk.

Forsvarsspillet kan avgjøre

Kroatia får publikumsfordelen mot Norge. Graz ligger sør i Østerrike, bare 15 mil fra Zagreb. Sist lagene møttes var i Stavanger under gruppespillet i EM for to år siden. Norge måtte vinne for å gå til semifinalen, men kampen endte 23-23.

- Hva må dere passe på mot Kroatia?

- Vi må ikke la de komme rettvendt inn mot forsvaret vårt og spille rask håndball. Hvis de får mye bevegelse mot forsvaret vårt uten at vi får kontakt, så er de gode. Kroatia er flinke til å spille nære forsvaret og dytte ballen fra side til side.

- Kroatia er favoritter

Norge går til Kroatia-kampen som outsidere.

- Vi møter et lag som er favoritter. I tidligere mesterskap har vi satt oss som mål å være i nærheten av å spille semifinale. I år har vi ikke satt oss noe mål og det er bevisst. Jeg tror alle i gruppa vet hva man drømmer om og tenker.Så får vi se hvordan det går.

Etter en god natts søvn (håper vi!) venter helt vanlige kampforberedelser i dag. Sørge for riktig mat og drikke, og kikking på video av kveldens motstander.

- Det blir de faste rutinene. Men for min egen del:
- Nå begynner EM-nervene å komme.


Norge-Kroatia, TV 2 i kveld kl. 20.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.