RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå vil prisene stige i øst

Analysesjef i Akershus Eiendom, Ragnar Eggen, mener Oslo øst i tiden som kommer vil oppleve sterkest prisvekst på eiendom. Kathrine Nitter kathrine.nitter@lokalavisen.no

OSLO ØST/GRORUDDALEN: Eggen viser til den fallende ledigheten, som nå også er lav i randsonene av Oslo, som årsak til hvorfor han tror prisveksten nå vil tilta utenfor sentrum.Til Groruddalen?

Ovenfor Finansavisen forklarer Eggen at leieprisene til nå har hatt den sterkeste veksten i sentrumsnære områder med Aker Brygge og Vika som soleklare vinnere.

- Med de høye leieprisene i sentrum, vil bransjer med mange ansatte og lave marginer se seg etter andre steder. Vi ser at Storebrand flytter til det gamle Aker Kværner-bygget på Lysaker, og spørsmålet blir hvor lett det vil være å flytte større bedrifter til Groruddalen, Skullerud og Mastemyr, sier Eggen.- Leieprisene i randsonene vil øke betraktelig

- Da ledigheten var høy og leieprisene lave, så vi en flyttestrøm mot sentrum. Det var veldig populært blant de ansatte på grunn av beliggenheten og kommunikasjonen. Det ble imidlertid fort fullt i sentrum, blant annet fordi bedriftene har vokst raskt - nye tall viser at leietakere som flytter på seg har behov for 22 prosent mer areal enn de flytter fra. Det vil si at det raskt blir trangere i de populære områdene, og mange leietakere må finne seg rimeligere områder, sier Eggen til Finansavisen.

Derfor tror han at leieprisene i randsonene vil øke betraktelig,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere