RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Når kommer en ny barnehage?


Beboerne i Claus Borchs vei etterlyser barnehagen de ble lovet allerede i 2009.
Beboerne i Claus Borchs vei etterlyser barnehagen de ble lovet allerede i 2009. Foto: ARKIVFOTO
Det spør beboerne i Claus Borchs vei som i mai ble forsikret om at det skulle bygges en barnehage på tomten hvor det nå står utleiebrakker allerede i august, men nå er arbeidet utsatt til langt ut på nyåret.

TÅSEN: – Jeg snakket med Omsorgsbygg i mai, og fikk da en forsikring om at brakkene skulle rives i august, og nå lurer jo flere av oss på hva som skjer med tomten siden ingenting har blitt gjort, sier leder for Tåsen/ Hageby VEL, Bente Krog.

Del på Facebook

Ble tidlig utsatt

Omsorgsbygg på sin side opplyser om at de opprinnelige planene var å rive i august, men at prosjektet ble forlenget til februar/ mars 2012 på grunn av eiendomskontrakten til Fredensborg.

– Men den forlengelsen ble klargjort allerede i februar-mars i år, så da har noen gitt ut gale opplysninger til lederen for Tåsen/Hageby VEL, sier Trond Øye i Omsorgsbygg.

Regulering av tomten pågår nå i disse dager, og ingen får ikke begynt før det er klart. Omsorgsbygg kan også fortelle at planene tar litt lengre tid fordi reguleringsplanen skal integreres med planene som samferdselsetaten har for området.

300 nye plasser

En ny barnehage vil bety plasser for cirka 300 barn i bydelen.

Også Heggelund og Koxvold AS Arkiteker bekrefter at prosessen ikke komme i gang før februar/mars, men kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om hvordan selve utformingen av den nye barnehagen med plass til rundt 300 barn vil bli.

– Det vil komme på plass senere i prosessen, sier Jon Heggelund.

Blant beboerne er det blandete følelser for en ny barnehage, men det er en felles enighet om at brakkene bør fjernes.

– Etter min mening er det ikke noe galt med dem som bor i brakkene, ettersom de kan vente seg utkastelse, er de ofre, de også. Men av en eller annen grunn flyter søppelet, flueplagen er merkbar og skjærene stortrives, sier oppgitt beboer Stein John Kvale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere