- Nei til barnehage på Madshuset!

Med 28 underskrifter fra totalt 299 husstander jobber styret i Casinetto borettslag imot barnehage på Bulltomta. - Det finnes bedre alternativer.

Madserud: - Det første jeg tenkte da jeg hørte om planene om en barnehage med fem avdelinger var: "Hvordan i all verden skal parkerings- og trafikkproblemet løses?" I verste fall vil barnehagen ha 80 barn. Tenk når disse skal leveres og hentes. Det finnes ingen parkeringsplass på området, og foreldrene vil bli nødt til å bruke den 15 diameter store snuplassen til parkering. Jeg frykter at de vil benytte seg av våre private parkeringsplasser 20 meter unna barnehagen, sier Tom Hov, styreleder i Casinetto borettslag.

Klage til Fylkesmannen

Plan- og Bygningsetatens vedtak ble enstemmig vedtatt i bydelsutvalget i Ullern bydel.
- Det har kommet inn tre klager på omreguleringen. Blant disse er klagen fra Casinetto borettslag, opplyser Linda Emilie Wernberg, saksbehandler i etaten.
Nå har borettslaget klaget vedtaket inn for Fylkesmannen. Klagen skal etter planen være ferdigbehandlet til høsten.
- Vi mener det finnes to tomter som er mye bedre egnet til barnehage i nærmiljøet. Et alternativ er Monolitveien, hvor det stod en midlertidig barnehage fra 1996-1997. Der vil man verken ødelegge vegetasjonen eller trafikkforholdene. Vårt andre forslag er på "Norsk Tipping-tomten" ved Smestad skole. Denne tomten er gunstig plassert i forhold til trafikkavvikling, mener Kristian Aas, styremedlem i Casinetto borettslag.
Styret ser ingen betenkeligheter ved at de har klaget på vegne av hele borettslaget - til tross for at de kun har sanket 28 underskrifter.
- Generalforsamlingen har valgt et styre som de har gitt deres tillit til. Vi må til enhver tid vurdere om vi vil kalle inn til ekstra møter. I denne saken følte vi ikke at det var nødvendig, sier Hov.
- Borettslaget er i denne sammenheng på lik linje med et aksjeselskap. Generalforsamlingen har valgt et styre som har fått deres tillit. Det er ingen krav til at de skal innkalle til et ekstraordinært møte i en slik sak. Derimot synes jeg styret i dette borettslaget er svært flinke til å informere beboerne, mener saksansvarlig advokat Hallgeir Østrem hos Advokatfirmaet Schjødt.
Aas legger til at det finnes naturlige grunner til at ikke alle i borettslaget støtter klagen:
- Det er øvre tun som blir hardest rammet, dersom det kommer barnehage på Mads-huset. Derfor er engasjementet størst der. På øvre tun bor det ti funksjonshemmede. Jeg frykter at biler som henter og bringer barn i en barnehage her vil hindre taxiene som skal hente disse.

- Forstår sinte foreldre

Styret har til nå mottatt brev fra tre naboer som føler seg overkjørt i denne saken.
- Disse tre brevene skal vi selvfølgelig besvare. Vi forstår at enkelte småbarnsforeldre er i en fortvilet situasjon, sier Hov.
- Jeg har tre barn på 0, 2 og 4. Vi har heldigvis barnehageplasser, men jeg har ingen problemer med å forstå foreldrenes fortvilelse. Derfor ønsker jeg å presisere at vi ikke er imot bygging av barnehager. Vi mener rett og slett bare at dette er en helt feil tomt. Jeg hadde aldri stilt meg bak denne klagen om jeg ikke mente at det fantes mye bedre alternativer, avslutter Aas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.