Gå til sidens hovedinnhold

- Nesten litt Skomakergata!

Denne helgen kan hele familien være med på et annerledes og innholdrikt førjulsmarked på Kjelsås jernbanestasjon. Arrangørene er Ateliér Frøberg og Kjelsåspaletten.

Frysja: - Vi har kalt det "Jul på stasjonen" et navn vi føler dekker denne anledningen godt. Her blir det nemlig alt fra julepynt og gaver til maleri- og fotoutstilling, antikk og brukt, kafé og maleverksted for barna, sier kunstner Elisabeth Frøberg.

Alt i ett

Sammen med kollega Kirsten de Zoete ønsker hun å skape liv på togstasjonen rett overfor Teknisk museum. Lokalene i den gamle stasjonsbygningen deler Ateliér Frøberg nå med Kjelsåspaletten etter mange år i Trikkehallen på Kjelsås.
- Det er deilig å få litt bedre plass samt komme ned på bakkenivå. Denne bygningen synes vi i tillegg er veldig koselig. Da Kjelsåspaletten lurte på om vi var interessert i å ta over 2/3 av lokalene, var vi aldri i tvil, smiler Frøberg.
Denne helgen viser faklene vei til "julestua" med juledekorasjoner, tovede produkter, boder og god, gammeldags julepynt. Dette i spennende kontrast til moderne malekunst og et knippe fotografier.
- Vi ser for oss å kunne samle mange generasjoner og ha litt for en hver smak. Fra klokken 12.00-14.00 arrangerer vi maleverksted for barna. Mens de voksne titter på alt rundt, kan barna kose seg med kreativt arbeid, forteller de Zoete.

Møteplass

Venninnene ønsker at Kjelsås togstasjon også etter arrangementet skal bli en kulturstasjon hvor noe til stadighet skjer. Kunstforedrag, barneverksteder og fargelære er noen av ideene de to kreative damene ser frem til å realisere.
- Mulighetene føler vi er svært mange her oppe, og vi kommer stadig på nye ting som vi ønsker å gjennomføre. Dette er på mange måter et knutepunkt hvor forskjellige typer mennesker møtes, og jeg liker tanken på at dette skal bli en spennende møteplass hvor det stadig skjer noe, sier Frøberg.
Men aller først er det julen som skal ønskes velkommen og det med ingredienser som definitivt bringer tankene tilbake til TV-serien "Jul i Skomakergata".
Lørdag og søndag 12.00-16.00/Kjelsåsveien 141.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett