*Nettavisen* Nyheter.

- Nordre Aker-skolene er fulle i 2013

Nordre Aker-foreldre frykter for bydelens skolekapasitet, og ble nok ikke særlig beroliget av Utdanningsetaten i SVs skolemøte forrige mandag.

NYDALEN: Skoleforeldre og representanter fra de fleste av bydelens FAU-er (Foreldrenes arbeidsutvalg) og lokalpartier deltok i SVs skolemøte i Nydalen mandag. Det gjorde også leder av bystyrets kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn (SV). Fra Utdanningsetaten kom direktør for skoleanlegg, Harald Øvland.

Mor Mette Ahlquist fortalte om hvordan det er å leve i usikkerhet om hvor barnet hennes skal begynne på skole til høsten. Les hennes historie her.

Fulle skoler i Nordre Aker i 2013

Etter en innledning av Lill Pleym (SV) hvor partiet blant annet understreket viktigheten av at barn får gå på skole i nærmiljøet, fortalte samtlige FAU-er om stappfulle skoler – med unntak av Maridalen. Selv med utbygging, vil også Grefsen og Kjelsås barneskoler være smekkfulle i 2013. Ungdomsskolesituasjonen kan «reddes» ved at Engebråten blir bygget ut innen 2017. En utbygging som i tillegg til omgjøring av Grefsen vgs til ungdomsskole, er bystyrevedtatt.

LES OGSÅ: SV leter etter mer skolekapasitet på Disen

Ullevål FAU etterlyste også raskere fremdrift av utbyggingsplanene i Ullevålsalleen 43 – med idrettshall og spesialrom.

– Elevene har minimalt med uteareal, og i tillegg er det ikke nok gymsalkapasitet for alle elevene, sa Ullevål-foreldrene.

Utdanningsetaten er «Alvorlig bekymret»

Også Øvland fra Utdanningsetaten er «alvorlig bekymret» for skolesituasjonen og om alle får plass. Byen vokser raskt, og det er ikke bare i Nordre Aker det er fullt. I 2020 regner etaten med at det vil være 14.000 flere grunnskoleelever i Oslo enn det er i dag. Per i dag tar det i snittrundt seks år fra en ny skole blir planlagt til den står ferdig.

LES OGSÅ: Disen-foreldre må sende barna til Grefsen skole

Ny skole i øst også

For Nordre Akers del er det også bystyrevedtatt at det skal bygges ny barneskole i vest. Men både FAU-ene og lokalpolitikere er enige om at det også trengs en helt ny skole øst for Akerselva. Men det har ikke Utdanningsetaten noen foreløpige planer om. Øvland ville heller ikke si noe om hvor en skole i vest eventuelt kan ligge, og heller ikke noe nytt i forhold til utbygging av Ullevål skole i Ullevålsalleen 43.

Berg vgs er jo også under vurdering som ny barneskole i vest, men det krever jo at den videregående skolen får et nytt sted å være. Flere svar får dere i skolebehovsplanen som kommer på høring 3. juni, sa Øvland, og som også mener at kommunens egne prognoser nå er mer realistiske enn tidligere år.

– Men enkelte endringer i befolkningen er jo heller ikke lett å fange opp i prognosene.

– Foreldre må stå sammen

Knut Even Lindsjørn (SV) lovet å bringe alle innspill videre til Rådhuset, og ba også foreldrene å stå sammen i skolekampen fremover, og også om å bruke lokalpolitikerne.

– Dere blir lagt merke til! Foreldreaksjonen i Nordre Aker har jo så langt oppnådd mye, og det er bare å fortsette å presse på, oppfordret Lindsjørn, og la til overfor Utdanningsetaten at en utbygging av Ullevålsalleen vil være veldig «klokt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.