RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ny politipost i ytre vest


Janne Svegården mener det på tide at Oslo ytre vest får en egen politistasjon. Foto: Vidar Bakken
Janne Svegården mener det på tide at Oslo ytre vest får en egen politistasjon. Foto: Vidar Bakken Foto: Foto: Vidar Bakken
Bystyrerepresentanten Janne Svegården (A) tror den nye politiposten vil komme i Bydel Vestre Aker eller Ullern.

OSLO: I forbindelse med krisepakken er det besluttet å opprette en politipost i Oslo vest. Det er ikke besluttet hvor den skal ligge, men det må bety at Oslo ytre vest vil få en egen politipost, sier Svegården.

Forebyggende

Hun viser til undersøkelser som forteller at ungdom i Oslo vest blant annet sliter med rusproblemer.

Dette vil ha stor betydning for det forebyggende arbeidet blant barn og ungdom i bydelene i ytre vest. Det vil også bidra til å øke tryggheten og sikkerheten for befolkningen i disse bydelene, som blant annet har opplevd en voldsom økning av innbrudd, sier Svegården.

Politiets statistikk viser innbrudd i eneboliger har økt dramatisk det siste året. Innbrudd har økt med 223 prosent fra 2007 til 2008 i Oslo. På Majorstua politistasjon registrerte politiet 100 innbrudd i løpet av en måned i november.

60 nye politiårsverk

Regjeringen vil styrke Oslopolitiet med 100 nye sivile stillinger. Dette vil avlaste politiet, slik at 60 nye politiårsverk blir frigitt til vanlig politiarbeid. Dette vil styrke bemanningssituasjonen og vil som sagt også føre til at Oslo vest får en ny politipost, sier Svegården.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere