*Nettavisen* Nyheter.

- Oslo vinner i statsbudsjettet

Ikke uventet er Høyre-byrådet fornøyd med det blåblå statsbudsjettet. Men hva økte inntekter skal brukes til, vet de foreløpig ikke.

Ikke uventet er Høyre-byrådet fornøyd med det blåblå statsbudsjettet. Men hva økte inntekter skal brukes til, vet de foreløpig ikke. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

112 millioner mer til Oslo og støtte til Munch-museet, gjør Oslo til budsjettvinner, mener Høyre-byrådet.

OSLO: - For Oslo kommune innebærer forslaget til statsbudsjett flere positive endringer. Vi ser en mer storbyvennlig politikk, slik de borgerlige partiene også varslet etter valget i fjor, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en første kommentar til statsbudsjettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) kan glede seg over nye inntekter til Oslo. Foto: Per Møller Pettersen

Høyre-byråden er fornøyd med egen regjerings oppfølging av valgløftene, og nevner blant annet 605 millioner kroner til bygging av nytt Munch-museum, de neste seks årene.

I tillegg foreslår regjeringen 25 millioner kroner til planlegging av Fornebubanen.

I 2013 økte folketallet i Oslo med over 10.000 nye innbyggere, høyere enn i alle andre storbyer og fylker i Norge.

- Det er derfor positivt at regjeringen vil gi veksttilskudd til Oslo i 2015, som varslet i kommuneproposisjonen. Det er også bra at terskelen for veksttilskudd er senket til 1,6 prosent. Det vil bety at Oslo vil få slikt tilskudd i flere år fremover, sier finansbyråd Eirik Lae Solberg (H).

Les også: Litt lysere for Oslo

Oslos andel av veksttilskuddet i 2015 beløper seg til cirka 112 millioner. Det betyr at Oslo får desidert mest, over dobbelt så mye som Sandnes, som får nest mest med 46 millioner kroner.

- Til sammenligning fikk Oslo null i 2014, sier Solberg.

Hva disse pengene skal brukes til ønsker imidlertid ikke byrådet å uttale seg om foreløpig.

– Nå skal vi regne på hvor stor økningen er, så får vi komme tilbake til hva pengene eventuelt kan brukes til, sier byrådslederen til Nrk.


Hva synes du om statsbudsjettet? Si din mening i kommentarfeltet under!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.