RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pass på hverandre


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Nå mens høytiden setter inn, betyr det også at mange reiser vekk fra hjemmene sine. Dermed er det ofte fritt frem for innbruddstyver her i Oslo. Nå oppfordrer politiet om at man skal passe på hverandre.

OSLO: - Det er mange forholdsregler man kan gjøre før man forlater hjemmet sitt i julen, sier Jon Petter Klausen på Sentrum politistasjon til Lokalavisen.

- Gjør avtaler med naboer. Sørg for at aviser og post ikke hoper seg opp. Man kan enkelt stoppe postforsendelse ved å kontakte Posten, fortsetter Klausen.

LES RÅDENE I FAKTABOKSEN TIL HØYRE

Politioverbetjent Robert Thorsen sier det er viktig at man passer på hverandre, men man må også ta sine forhåndsregler.

- Det er viktig at det ser bebodd ut. Tidsbrytere som skrur på lyset og radioen er veldig bra. En alarm er heller ikke til å forakte, sier Thorsen.

For de som bor i enebolig er det greit å alliere seg med en nabo.

- Få naboen til å slippe søppel i bossdunken, gå en runde på eiendommen slik det ser ut som folk er hjemme og ordne med posten, sier de to.

Politiet opplyser også at det er noen få som står bak flesteparten av innbruddene.

- Vi har pågrepet en god del, men de er veldig organiserte. Når vi tar noen, merker vi ofte stor nedgang i innbrudd, avslutter de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere