- Patetisk av regjeringen

ARKIVBILDE: Jonas Gahr Støre og Siv Jensen etter en spørretime i Stortinget.

ARKIVBILDE: Jonas Gahr Støre og Siv Jensen etter en spørretime i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Jonas Gahr Støre kritiserer OL-behandlingen. Se reaksjoner på OL-avgjørelsen.

02.10.14 10:10

Reaksjonene er mange etter at det ble klart at Norge ikke kommer til å søke om OL i Oslo i 2022.

Jonas Gahr Støre går hardt ut mot regjeringens OL-behandling. Han er overrasket over at Høyres gruppe splittet seg, og mener hele saksbehandlingen har vært rotete og kritikkverdig.

Støre uttaler til NRK idretten har grunn til å være skuffet over måten OL-søknaden har blitt håndtert på.

- Nå tar jeg til etterretning til at det ikke blir noen slik realitetsbehandling fordi Frp er imot og Høyre ikke klarer å gi noen råd. Prosessen havarerer i regjeringspartiene. Det er patetisk. Jeg synes håndverket har vært meget dårlig og at idretten hadde fortjent å få den søknaden de har lagt inn vurdert, kvalitetssikret av regjeringen, og vurdert av Stortinget, sier Støre.

Her er andre reaksjoner på OL-nei:

HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


HTML EMBED


I Nettavisens kommentarfelt rant det over med positive meldinger etter at resultatet ble klart.

Les også:Full jubel etter OL-nei

Glad Jensen
Frp-leder og finansminister Siv Jensen er imidlertid glad for at regjeringskollegene i Høyre ikke sa ja.

- Først og fremst sender jo dette et veldig kraftig signal til Den internasjonale olympiske komité om at det er behov for mer edruelighet og folkelighet ved fremtidige OL-arrangementer, sier Jensen til NTB.

Les også:- Dette er veldig gledelig

- Dette gjør at vi får mer penger til samferdsel, helse og til breddeidretten, lover finansministeren.

- Ti år til neste mulighet
Skøytestjernen Johann Olav Koss tror det vil gå minst ti år før Norge kan søke igjen, etter at Oslo trakk søknaden om vinter-OL i 2022.

- Sånn som søknaden ble mottatt nå, tror jeg det vil ta i hvert fall et tiår før Norge har muligheten til å begynne å tenke på en ny OL-søknad, sier Koss til NRK.

Den tredoble olympiske mesteren fra OL på Lillehammer i 1994 får støtte fra IOK-medlem Gerhard Heiberg.

- Jeg tror vi skal la det gå bortimot ti år før vi kommer på banen igjen. Det synspunktet deler jeg, sier han.

Les mer:- Et slag i trynet

Onsdag ble det klart at Oslos OL-søknad trekkes, etter at Høyre ikke ville gi støtte til en statsgaranti. Mange har sett på Høyres nei som en protest mot IOKs pampevelde.

Skuffelse

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er blant dem som er skuffet over at det ikke blir noe vinter-OL i Oslo i 2022.

- Jeg tror Norge og Oslo kunne ha laget tidenes OL, og fått OL tilbake på et folkelig nivå og til en å bli stor folkefest, noe vi har savnet i de siste vinter-OL, sier Bjørndalens representant i Den internasjonale olympiske komité (IOK) til VG.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ole Einar Bjørndalen er skuffet. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)


- Norge har en betydelig påvirkning på IOC, og mitt inntrykk er at de lytter til det norske folks syn på hvordan vi mener OL bør bli i framtiden. Norge har i alle fall med sitt syn på OL og IOC bidratt til å gi tilbakemeldinger som jeg tror IOC vil lytte til i fremtiden, mener han.

- En tapt mulighet

IOK kaller det hele en «tapt mulighet for Oslo og Norge», og at beslutningen er tatt uten kjennskap til faktiske forhold. I en pressemelding fra IOK-direktør Christope Dubi pekes det blant annet på at Norge ikke sendte riktige personer til et møte tidligere i år.

«Tidligere i år ba Norge om et møte med IOK for å få en forklaring på alle aspekter ved IOKs krav, inkludert finansielle detaljer. IOK arrangerte dette for samtlige søkerbyer for å forsikre seg om fair play mellom søknadene. Dessverre sendte ikke Oslo verken et ledende medlem fra søkerkomiteen eller en representant fra regjeringen til dette møtet», står det i uttalelsen.

Deretter skriver Dubi at viktige politikere i Norge ikke har vært tilstrekkelig informert om prosessen, og at de ble tvunget til å ta avgjørelser basert på halvsannheter og faktiske feil.

– Jeg synes form og innhold i dette brevet fra IOK kommenterer seg selv, sier byrådsleder Stian Berger Røsland til VG da han blir bedt om en kommentar til Dubis reaksjon. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.