RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pionérarbeid på Ammerud


Thomas Møller, kultur- og nærmiljøleder ved Ammerudhjemmet, Øyvind Jørgensen, daglig leder, dr Lucy Smith, formann i styret i Institusjonen Hjelpestikker, Rolf Nicolaisen, pensjonert kultur- og nærmiljøleder og Rolf Byberg, markedssjef i Swedish Match
Thomas Møller, kultur- og nærmiljøleder ved Ammerudhjemmet, Øyvind Jørgensen, daglig leder, dr Lucy Smith, formann i styret i Institusjonen Hjelpestikker, Rolf Nicolaisen, pensjonert kultur- og nærmiljøleder og Rolf Byberg, markedssjef i Swedish Match
Ammerudhjemmet belønnes for nybrottsarbeid med å åpne syke-hjemmet for nærmiljøet.

AMMERUD: – Vi visste ikke en gang at vi var nominert. Å få Hjelpestikkerprisen er en stor anerkjennelse for oss, sier en stolt daglig leder ved Ammmerudhjemmet, Øyvind Jørgensen.

Torsdag forrige uke fikk det populære sykehjemmet overrakt pris og sjekk på 400 000 kroner, på Hotel Continental i sentrum.

Møteplass

– Ammerudhjemmets bo- og kultursenter har lykkes med å skape en spennende møteplass mellom beboere og mennesker i bydel Grorud, sier dr. Lucy Smith, formann i styret i Institusjonen Hjelpestikker.

– Bevisst satsing på frivillighet og kulturarbeid i nærmiljøet over år, har gjort Ammerudhjemmet til en pionérvirksomhet i Norge innen innovasjon og omsorg. Satsingen viser hvilken positiv kraft et sykehjem kan spille i et lokalmiljø.

Åpent for alle

Ammerudhjemmet drives av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo, og er et sykehjem med 108 døgnplasser og 27 dagplasser. Ammerudhjemmet bo- og kultursenters mål er å være et møtested mellom generasjoner, kulturer og mennesker i Bydel Grorud.

Ammerudhjemmet har for eksempel påtatt seg hovedansvaret for de lokale bydelsdagene hver høst.

Kreativt

– Å motta Hjelpestikkeprisen 2010 er en anerkjennelse av alle som bidrar til det viktige og kreative samarbeidet som kjennetegner Ammerudhjemmet. Dette inkluderer beboere, frivillige, gjester, medarbeidere og hele nærmiljøet, sier sykehjemmets daglige leder Øyvind Jørgensen, som ble gledelig overrasket over å få årets Helpestikkepris:

– Den røde tråden i Ammerudhjemmets arbeid er å benytte kultur som virkemiddel for å bli en integrert del av nærmiljøet og samtidig være et tilbud for dette, sier Jørgensen stolt. Han understreker at Ammerudhjemmets nybrottsarbeid og suksess er tuftet på Kirkens Bymisjons inkluderende grunntanke, hvor det skapes gode møteplasser hvor mennesker erfarer respekt rettferdighet og omsorg.

Åpent for nærmiljøet

Ammerudhjemmets kultursenter åpnet i 1989. Målet er å gi beboerne på sykehjemmet gode kulturopplevelser og et bredere spekter av tilbud enn tradisjonelle sykehjem. Men kulturtiltaket fikk også ringvirkninger. Gjennom kultursenteret har Ammerudhjemmet åpnet seg mot lokalmiljøet, og har utviklet seg fra å være et rent sykehjem til å bli en tett integrert del av nærmiljøet, et senter for kulturopplevelser og et møtested for hele bydelen og Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere