RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Propaganda fra Frp!

Fattigdom, rusproblemer og prostitusjon øker i Oslo. De siste fire årene har Høyre og Frp likevel sagt seg godt fornøyd med styringen av byen.

Det har vært mye propaganda fra Frp, sier Torstein Dahle til Østkantavisa.

OSLO ØST: RV-lederen Torstein Dahle har jobbet intenst under valgkampen. Selv om tv-mediene boikottet ham, ga han ikke opp. Partiet hans endte på gode 5,1 prosent. Nå reflekterer han over situasjonen i Oslo:

Det er ingen tvil om at probleme har økt med Frp og Høyre ved makta i Oslo. Samtidig så er det slik at folk som rammes av fattigdom og sykdom ofte er i en situasjon hvor det å stemme ikke oppleves som aktuelt eller meningsfullt, sier Dahle.

RV har gjennom mange år kjempet for de aller svakeste, men det er ofte de svakeste som ikke orker å stemme i valg som har vært preget av kontoer i Sveits, skattesnusk, sirkus og eiendomsskatt.

- I et samfunn hvor folk ikke trekkes aktivt med, og det er store klasseforskjeller, er det ofte de som har størt interesse av å stemme som har en lav valgdeltakelse, forklarer Dahle.

Ikke fornøyd

I år ble det i tillegg lagt inn en ekstra hindring for de fattigste: Kravet om legitimasjon. Bare beskjeden om at man er for fattig til å stemme, kan ha skremt mange stemmeberettigede vekk valget. Partilederen er ikke fornøyd med at de fattiges situasjon har blitt totalt neglisjert i valgkampen:

Fattigdom har kun vært et tema på én debatt. Fattiges problemer anses ikke for å være så interessante og brennende. Det kan også forklare hvorfor valgdeltakelsen har vært lav. Den andre siden av saken er at Frp driver en forførerisk argumentasjon som nok appellerer til folk som burde ha interesse av å stemme på et annet parti. De har vært flinke til å spre en propaganda, sier han.

Håpet på byrådssktifte

Nestleder i RV, Ingrid Baltzersen, mener Høyre og Frp ikke kan smykke seg med suksess når de ser hva som skjer med de svakeste gruppene:

De er vel smarte og ansvarlige med at de prøver å drive Oslo kommune med overskudd. Men det er behovet til folk som skal styre bevilgningene. Når de privatiserer Oslo kommune, så fører jo ikke det til at det blir bedre for folk. Men det ser bra ut i regnskapet!

Baltzersen er godt fornøyd med valget, men er samtidig skuffet:

Vi er fornøyde fordi vi har gått frem i Oslo, men vi håpet på byrådssktifte, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere