RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Råkjører på skoleveien


På mandag legger 60.000 barn ut på skoleveien. Foto: Nils Skumsvoll
På mandag legger 60.000 barn ut på skoleveien. Foto: Nils Skumsvoll
Politiet skjerper innsatsen for å ta fartsbøller på skoleveiene.

OSLO: Hvert år melder Utrykningspolitiet om forenklede forelegg og førerkortbeslag på skoleveiene landet over i forbindelse med skolestart.

Ikke sjelden stopper politiet foreldre som råkjører egne barn til skolen, mens de glemmer at naboens barn går langs den samme veien.

Flere gebyrer

Både Trygg Trafikk og NAF oppfordrer nå innstendig foreldre om å passe på når 60.000 skolebarn legger ut på veiene på mandag. Og politiet kommer heller ikke til å ligge på latsiden.

På mandag iverksetter de "Aksjon skolestart 2009".

Vi kommer til å ha kontroller i nærheten av minimum to til tre skoler hver eneste dag i fjorten dager, sier fungerende politioverbetjent ved Oslo politidistrikt, Jon Arne Pedersen, til Lokalavisene Oslo.

De har holdt på med kontrollene i mange år. Antallet anmeldelser i forbindelse med aksjonene nådde toppen i 2006, med 90 anmeldelser i løpet av aksjonen. I fjor hadde dette tallet sunket til 37. Antallet gebyrer var derimot det høyeste noensinne i fjor, da tilsammen 399 personer ble ilagt gebyr, viser politiets egen statistikk.

Gå sammen med barna

Direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk minner om at foreldrekjøringen medfører en sterk trafikkøkning og dermed også større trafikkfarer ved skolene, og oppfordrer derfor foreldre til å heller gå til skolen sammen med barna sine.

Barn trenger erfaring fra trafikken. De må lære seg å bli gode fotgjengere og syklister. Den kunnskapen er viktig å ta med seg senere i livet, sier hun.

Også NAF oppfordrer til å vise ansvar.

Skal vi få til det gode samspillet er det viktig at barn og voksne forebereder skolestarten. Foreldre og barn bør sammen se på skoleveien og gjerne prøve den i forkant, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere