*Nettavisen* Nyheter.

- Rått om ondskap

Tiende klasse ved Enge-bråten skole satt som tente lys da monologen Ondskapen av Jan Guillou ble fremført i Trikkehallen på Kjelsås.

Kjelsås: - Vi vet ikke helt hva som venter oss, men den gruppen som var her i går sa at det var kjempebra. Den gjør visst veldig inntrykk selv om man aldri ser de konkrete handlingene, sier Oda Pettersen (15) og titter bort på venninnen.
- Jeg har hørt mye om boken, men ikke lest den ennå, filmen har jeg heller ikke sett, sier Hanna Falskog.
Rett før forestillingen møter Nordre Aker Budstikke en spent skuespiller på utsiden av lokalet. Tilbakemeldingene han har fått har så langt kun vært positive.
- Jeg spiller ganske enkelt alle rollene og det er jo utvilsomt litt tekst å forholde seg til. Likevel har jeg inntrykk av at folk synes dette er et sterkt stykke, på tross av at man ikke viser de blodige scenene, sier Åsmund Brede Eike.
Med sterkt musikk og få effekter treffer Onskapen. Sentralt er hovedpersonen Eriks viljestyrke i et miljø gjennomsyret av ondskap, vold og mishandling.
- Hovedpersonen, Erik, er ikke bare en dum slåsskjempe. Han er en smart og intelligent type, og selv om han er skadet av all volden, så liker han på ingen måte vold, forteller Eike.
Etter endt forestilling er dommen klar blant elevene.
- Det var skikkelig bra, men utrolig trist også. Man får nesten litt vondt i magen, han har det jo helt utrolig tøft, sier en venninnegjeng før de forsvinner ut i mørket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag