*Nettavisen* Nyheter.

- Rusmisbruk er fortsatt tabulagt

Eli og Stein Lyberg brukte Lokalbenken på Bjerke bibliotek til å fortelle om Landsforbundet Mot Stoffmisbruk. De representerer også lokalavdelingen av forbundet i Groruddalen.

Mor og far med barn som har rusproblemer har rett på hjelp fra det offentlige. Landsforbundet Mot stoffmisbruk tatt plass på Lokalbenken for å fortelle om nettopp dette.

BJERKE: Lov om sosiale tjenester gir stoffmisbrukere rett til behandling. Mindre kjent er det at du som pårørende også har rett til hjelp og veiledning for å få barnet ditt rusfritt.

Lokalbenken

På Bjerke bibliotek kan folk møte de forskjellige lag og foreninger som finnes i bydelen. Sist lørdag hadde Landsforbundet Mot stoffmisbruk tatt plass på Lokalbenken.

Det har vært ganske så stille. Rusmisbruk i familien er fortsatt tabubelagt. Problemet er ofte forbundet med skyld. Mange kvier seg for å ta kontakt, sier Eli og Stein Lyberg.

Groruddalen har sin egen avdeling av forbundet og Stein Lyberg er leder.

Vi ønsker å organisere og være til støtte for pårørende til stoffmisbrukere. Du kan komme inn i et nettverk og møte andre som er eller har vært i samme situasjon, og som forstår problemene du sliter med, forteller Stein Lyberg.

Det er håp

Hjelpeapparatet føles ofte byråkratisk og lite handlingsorientert. Det betyr at du som pårørende må stå på desto mer. Still gjerne krav og ikke vær redd for å klage oppover i systemet.

Det er en tøff belastning å en misbruker inn på livet, og ett sted går grensen for hva du kan makte å gjøre. Et sted hvor det offentlige skal ta over, sier Eli Lyberg.

Lokalforeningen kan kontaktes på telefon 22 21 14 74.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.