*Nettavisen* Nyheter.

- Så bra!

Stjernespilleren Kristian Kjelling har lagt ned mange timer i en sliten Kjelsåshall. Fantastisk at hallen har fått hele 25 millioner kroner til oppussing, sier Spania-proffen.

Pamplona: I våres ble det klart at proffspilleren Kristian Kjelling (25) gikk fra den spanske klubben Ademar Leon og til Pamplona-klubben Portland San Antonio. Nordre Aker Budstikke regner med at det ikke er mye å utsette på treningsforholdene til Kjellings nye klubb, og sannsynligvis heller ikke den forrige. Som opprinnelig "Kjelsås-gutt" og håndballfrelst er det likevel ikke få timer Kjelling har nedlagt i den gamle og slitne Kjelsåshallen.
Det er en stund siden jeg var innom hallen, men har selvfølgelig vært der mer enn mye. På min første trening i Kjelsåshallen var jeg bare seks år. Det ble etter hvert mange treninger og kamper der. Helt frem til 17-årsalderen - da ble det andre arenaer, forteller Kjelling på telefon fra Spania.
Han blir veldig glad når vi forteller han om fremtidsplanene for Kjelsåshallen, med flere spilleflater, bedre garderobeforhold, tribunemuligheter, fellesrom, og muligens treningsrom/apparatrom.
Det blir jeg veldig glad for å høre - det trengs virkelig en oppussing og modernisering av bygningen. Allerede da jeg var bruker av hallen, begynte den å bli slitt og umoderne. Blant annet trente vi lenge på et grønt betonggulv. Det var ikke akkurat gunstig. Etter hvert ble det heldigvis byttet ut, forteller Kjelling.

Forbilde


Ingen tvil om at Spania-proffen har vært - og er - forbilde for de fleste håndballfrelste på Kjelsås/Grefsen, men også blant håndballentusiaster i resten av landet og i utlandet. Men Kjelling tror det finnes flere "forbilder".
Kjelsås Håndball har fostret veldig mange gode spillere - og har absolutt flere talenter på gang, sier han.

Bleieskiftarbeider

Det er bare noen få uker siden Kristian Kjelling og Madeleine Lundberg (25) ble foreldre til en jente - lille Vida.
- Hvordan er forresten livet som bleieskiftarbeider?
Det er veldig bra. Livet har fått en helt ny dimensjon, og jeg trives godt som pappa. Det er klart nattesøvnen ikke er hva den var. Vi bytter jo på nattskiftet, men det er klart at så lenge jeg ikke ammer - he he - så blir det mest på mamma'n. Men jeg prøver å bidra så mye jeg kan, forteller den ferske pappa'n.
Det er ikke sikkert lille Vida blir håndballspiller og blir kanskje ikke å se i en nyoppusset Kjelsåshall. Men har nurket vist noen foreløpige håndballfakter?
Nei ingen klare tegn ennå, men hun kan selvsagt selv få velge hva hun vil bli etter hvert, sier Kjelling.

Spansk og siesta

Kjelsås' store håndballhelt forteller at familien trives godt i Spania.
Akkurat nå er det ganske så varmt her, men vi har det ellers fint i Pamplona, forteller Kjelling.
Hvordan er forresten spansken?

Ikke noe problem. Etter å ha bodd fire år i landet snakket jeg flytende spansk. Dessuten er det et krav på treningene at også "utlendingene" snakker spansk. Det synes jeg er bra - også av ren høflighet overfor den spanske klubben, sier håndballproffen, som legger til at han har blitt så spansk at han også har lagt inn en to timers siesta midt på dagen - vel å merke når det er mulighet for det!

På gamle trakter?

Kjelling lurer på når "nye" Kjelsåshallen eventuelt står ferdig - og vi lurer på om han kanskje kommer til "åpningen"?
Klart det hvis jeg er hjemme. Hvis planen er at hallen er ferdig til jul neste år, så kanskje jeg kommer innom en tur i romjulen, kan den tidligere Kjelsåsspilleren fortelle.
Da ses vi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag