- Sa de samarbeidet med skiforbundet

– Alpine Sportsklubb utga seg for å samarbeide med Norges Skiforbund, og de var meget pågående, sier ass. direktør i Utdanningsetaten, Kjell Richard Andersen.

NORDRE AKER: Tidligere har NAB skrevet om Alpine Sportsklubb, som ifølge Oslo Idrettskrets har levert falsk dokumentasjon for å få utbetalt offentlige midler – det skal dreie seg om flere hundre tusen kroner.

LES OGSÅ: Instruktører: – Ett av barna brakk lårhalsen
LES OGSÅ:
Advokat: - Feil å ekskludere klubben

Delte ut brosjyrer

Alpinklubben har etter det avisen kjenner til selv delt ut reklamemateriell på flere skoler i Oslo, men også gjennom Utdanningsetaten, før etaten oppdaget «feilen».

Sa de samarbeidet

– Hovedregelen er at det som videreformidles til skolene, er av ikke-kommersiell karakter. Det skal ha en relevans for det skoleslag det sendes ut til, og det skal ikke medføre kostnader for skolene . Tilfellet med Alpine Sportsklubb AS var et unntakstilfelle. De utga seg for å samarbeide med Norges Skiforbund, de var meget pågående og aksepterte ikke at deres informasjonsmateriell ikke ble sendt ut til skolene. Vi er nå oppmerksomme på denne aktøren og det vil ikke bli sendt ut materiell fra denne i framtiden, sier assisterende direktør i etaten, Kjell Richard Andersen.

Avviser rent kommersielle

– Generelt avviser vi mange fordi det handler om rent kommersielle interesser . I så å si alle tilfeller der vi velger å ikke sende ut materiell fra kommersielle aktører, blir det godtatt uten innsigelser, sier Andersen.

Også på Kjelsås

Etter det NAB kjenner til var også Kjelsås-elever blant dem som mottok brosjyrer fra Alpinklubben.

– Vi kjenner ikke til brosjyren fra denne alpingruppen. Kjelsås skole har et godt samarbeid med veletablerte organisasjoner i nærmiljøet. Det er rektor som er ansvarlig for all ekstern kommunikasjon/distribusjon, og post/brosjyrer skal gå via administrasjonen på skolen hvor det er klare rutiner, sier rektor ved Kjelsås skole, Mette Rasmussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.