- Så flott du ser ut da!

Som perler på en snor: Fotografi av klasse 4C tatt i 1951.

Som perler på en snor: Fotografi av klasse 4C tatt i 1951.

30 flotte jenter gikk i 1954 ut fra Huseby skole. Sist uke var de tilbake i skolegården, noe eldre, men fortsatt satt latteren løst.

I dag: 20 av jenteklassens i alt 30 elever var samlet på Huseby skole torsdag.

At de fremmøtte damene hadde savnet hverandre hersket det ingen tvil om.

Kari Mette Lund (t.h.) hilser på klassevenninnen.

HUSEBY: - Dette var hyggelig, at vi endelig samles her igjen. Nå håper jeg alle som står på listen kommer, sier Kari Mette Lund mens hun finner veien fra parkeringsplassen mot skolegården på Huseby skole.

Glade dager

For 30 år siden møttes flere av damene til fest 8. juni og i fjor møttes noen av dem nok en gang på Teatercaféen i Oslo. Flere av de fremmøtte denne torsdagen syntes likevel det var morsomt å være tilbake på skolen.

- Det er klart jeg husker noen litt morsomme ting som skjedde, selv om vi alle var snille og pliktoppfyllende jenter, smiler Anne-Lise Ørstavik.

Hun forteller om en episode hvor en gutt i parallellklassen visst nok hadde gjort noe galt. Gutten fikk som straff å sitte en hel time i jentenes klasse.

- Tenk deg da, en hel time i en ren jenteklasse. Stakkars gutt, humrer Ørstavik.

- Stas med gjenforeninger

Litt etter litt kommer flere og flere tidligere elever. Og ut på plassen kommer kontorleder Hellen Moseby for å ønske damene hjertelig velkommen.

- Det var en gutteklasse som hadde gjenforening her for en liten stund siden, så dette er vi vant til. Det er hyggelig når de velger å komme tilbake til skolen, og da skal selvsagt vi være med dem rundt, sier Moseby.

Litt skummelt

Historier utveksles og mimringen bringer tilbake minner som for noen for lengst var glemt. At gjengen hadde syv fine år på Huseby skole hersker det ingen tvil om.

- Jeg husker lærerinnen vår, frøken Berg, måtte få en yngre lærer til å ta over for seg når vi skulle ha seksuallære. Hun var av den gamle garde frøken Berg og syntes nok denne typen undervisning ble i meste laget, smiler en festpyntet dame mens resten av gjengen ler hjertelig.

Etter en omvisning på skolen samlet de i alt 20 damene seg til tapas i et av klasserommene og Kari Mette Lund undertreker at stemningen var god hele veien.

- Det ble altså så vellykket. Vi skravlet, koste oss og spiste god mat og det var nok ingen som hadde lyst til å dra igjen, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.