*Nettavisen* Nyheter.

- Sangstund for de minste

 

Små og store sangfugler, kan få synge med det nebbet de har når SimSalaSang inntar Soria Moria på lørdag.

TORSHOV: – Tanken er å gi folk en god sangstund på tvers av generasjonene. Hverdagen er så hektisk, at da er det godt å kunne ta en pause med å synge og oppleve musikk sammen, sier Åsne Berre Persen.

Lørdag starter hun opp SimSalaSang på Soria Moria i samarbeid med Oslo Musikkråd. Kulturansvarlig ved Soria Moria Sigurd Reinton var aldri i tvil om han ville være med på prosjektet.

– Det er viktig å kunne dele en felles glede med barna sine, og nettopp dette gir en mulighet til det. Ofte gjør barna hver sin ting uten foreldre, men her kommer man sammen og synger. I tillegg liker jeg veldig godt ideen om å koble kurs med åpne arrangement, så jeg hadde veldig lyst til å være med og gjøre dette vellykka, sier han.

Førstekommende lørdag er det altså åpent arangement med sangstund, mens kurs med egne sanggrupper settes i gang første september.

– På lørdag er det bare å stikke innom og det er ingen grunn til å skjemmes hvis man bommer litt på tonene. Her er det rom for alle om man vil synge, nynne eller humre med, ler Berre Persen.

Hun kan love at blir både nye sanger og gamle klassikere som både foreldre og bestreforeldre kan kjenne igjen fra sin egen barndom, så her er det bare å henge med på notene.

– Jeg har vært rundt på eldreinstitusjoner og sett at helt demente folk likevel kan sanger fra barndommen utenat fordi de har tekstene med seg i hjertet sitt. Sanger er en viktig del av vår kulturtradisjon som vi må passe på å føre videre til barna våre, sier sangfuglen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag