*Nettavisen* Nyheter.

- Sinnsykt deilig opprykk

Oslo Øst nedsablet Ull/Kisa og vant overbevisende 5-0 når det virkelig gjaldt som mest. Med denne seieren sikret Øst opprykk til 1. divisjon etter en fantastisk sesong. Øst avsluttet helt overlegent med å ikke slippe inn mål de siste åtte kampene. Det tilsvarer 12 spilte timer!

Lambertseter: Fantastisk! Helt sinnssykt deilig med opprykk, sa en overveldet og meget beveget trener Geir Midtsian rett etter kampslutt.
Vi går ut og presterer hver gang og jeg er meget rørt over hva gutta har fått til, fortsatte Midtsian med klump i halsen og gledestårer i øynene.
Oslo Øst brukte 20 minutter på å riste av seg nerver og spenning i dette oppgjøret som bar preg av en meget regntung og våt gressbane. Ull/Kisa startet best og yppet seg ved et par anledninger, men slik har vi sett Øst før. Øst ligger bakpå og bare venter ut motstanderen og når laget setter inn støtet, ja da er det med fullt trøkk og denne gangen gikk det utover et etter hvert desorientert Ull/Kisa-mannskap som møtte en overlegen mester!
Vi var litt bekymret for baneforholdene, men tenningen var absolutt til stede, sa alltid dyktige Espen Schjerven.
Følte vi hadde god kontroll og da vi fikk 2-0 midtveis i 1. omgang var det bare å holde hodet kaldt og bare fortsette å produsere, sa en meget fornøyd Schjerven neddynket i sprudlevann og omringet av en høylytt og meget feststemt forsamling.

2-0 til pause

Pål Rustadstuen fikk æren av å score det meget viktige 1-0 målet etter en retur på stolpeskuddet til Kjell Roar Kaasa i kampens 22. minutt. Kaasa var meget delaktig i sin siste kamp på toppnivå for Oslo Øst.
Bare to minutter senere fikk bestemann Carl-Erik Torp vist frem skuddbeinet og Roger Vaaler var sjanseløs. Lagene gikk til pause på 2-0 i kulda på Lambertseter stadion, hvor snaue 200 tilskuere stilte opp.

12 timer uten baklengsmål

2. omgang ble en maktdemonstrasjon av Øst. Ull/Kisa var satt helt ut av spill mot Øst som på sedvanlig måte fortsatte å ville fremover på banen. Her var det ikke snakk om å sikre seg på 2-0. En meget engasjert trenerstab manet til offensiv innsats og det resulterte i scoring fra forsvarsgiganten Boye Sørensen etter drøye timen spilt. Dette laget som ikke har sluppet inn baklengsmål på 12 spilte timer, visste innerst inne at opprykket var sikret og det var antydning til smil og lettelse overalt blant spillerne.
Midtveis i omgangen økte balleleganten Aleksander Midtsian til 4-0 etter nok en retur på skudd fra Kaasa. Ekstatiske jubelscener utspant seg og linjedommeren fikk trøbbel med å roe gleden.

En legende takket for seg

Kjell Roar Kaasa ble byttet ut med Petter Heum kvarteret før slutt til stående ovasjoner fra alle de fremmøtte. Kaasa med sin enorme rutine og enestående avslutteregenskaper, har virkelig vært en viktig faktor for dette ellers meget unge Østmannskapet i jakten på opprykk. Nå er det imidlertid slutt, Kaasa legger opp og en legende takket for seg.

Fullstendig "jubel-kaos"

Fire minutter før full tid fastsatte Midtsian resultatet til 5-0, og om det var jubelscener etter den forrige scoringen så er det vanskelig å beskrive med ord hvordan det nå ble. Kampens gode dommer så det ikke nødvendig med tilleggsminutter, og da fløyta gikk stormet spillere, trenere og resten av støtteapparatet ut på gresset. Det de fleste ikke trodde var mulig i forkant av sesongen var nå kronet med opprykk, hele laget stupte ut i det våte gressteppet og mottok fortjent hyllest og gleden var total.

Stor ære

Er rimelig preget av denne stunden. Det største jeg har vært med på og det er virkelig en stor ære for meg, sa lagets kaptein Eivind Kampen.
Alle klubbene avskrev oss, men vi brettet opp ermene og viste alle at vi er best, fortsatte kapteinen som nå så frem til den fortjente seiersfesten.
Ps. Jubelfesten varte til langt ut i de små timer på Olsen Restaurant på Bryn.

Vi gratulerer Oslo Øst med opprykket til neste års 1. divisjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.