RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siv er en ekte superwoman!


Siv Gaustad og Mona Jeanette Berntsen tar utfordringen på strak arm.
Siv Gaustad og Mona Jeanette Berntsen tar utfordringen på strak arm.
For tredje gang setter danser Siv Gaustad (34) fra Smestad opp en egenprodusert og egenfinanisert danseforestilling på Edderkoppen Teater.

RØA: Med seg på laget har hun vinner av "So You Think You Can Dance", Mona Jeanette Berntsen (19).

- Jeg skulle egentlig vært med på danseforestillingen Siv satt opp i fjor, men jeg hadde så mye å gjøre på den tiden at det var rett og slett ikke mulig. Men denne gangen klaffet det heldigvis perfekt, så nå er jeg klar for å gi 100 prosent, sier Mona og smiler til sin venninne og dansekollega i "So You Think You Can Dance".

- Til tross for aldersforskjellen oss i mellom har vi blitt veldig gode venninner og vi jobber utrolig bra sammen. Når Siv går inn for noe, går hun inn for det med alt hun har, og sånn er nok jeg også. Det er nok muligens grunnen til at vi fungerer så godt sammen, samtlidig som vi får ut det beste av hverandre, sier Mona.

Valgets kval

"CHOICES" har première på Edderkoppen Teater 21. juni. Da tas publikum med på en helaftens reise innen jazzdansens sjanger, fylt med dypsindig, frigjørende, levende og nyskapende teater uttrykt gjennom dans.

- Jeg ønsket å gjøre det litt annerledes denne gangen. Istedet for for et konkret manus og en historie, er jeg nå åpen for at ting skal ta form og endre seg litt underveis. Forestillingen handler om det det å ta valg, og utfordringene dette kan ha. Danserne går ikke inn i en rolle, men bruker egne erfaringer, tanker og følelser som uttrykkes gjennom dansen, sier Siv.

Personlig

Det faktum at man denne gangen ikke skal innta en rolle på scenen innrømmer Mona har vært utfordrende.

- Nå står vi på scenen som oss selv og på en måte blottlegger vi oss mer enn hva vi normalt ville gjort ovenfor et publikum. Heldigvis jobber Siv hele tiden tett med oss og sørger for at ting ikke blir alt for personlig. Jeg lærer virkelig noe hele tiden, og det er utrolig spennende, sier Mona.

- Givende

Til tross for at jobben som både danser, koreograf og produsent er svært krevende understreker Siv at det positive veier langt mer enn det negative.

- Jeg får så utrolig mye igjen, og det gjør det definitivt verdt det. I tillegg er jeg nok en person som liker å gjøre ting selv, slik at jeg føler jeg har kontroll. Jeg ser for meg hvordan ting skal bli på forhånd, og da er det helt fantastisk når det lykkes, eller til og med overgår forventningene, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere