RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal gjøre hallikvirksomheten uinteressant


 
 
På ti måneder har Oslo politidistrikt bøtelagt 100 menn for kjøp av seksuelle tjenester. Politiet mener nå at økt bot vil hindre folk i å kjøpe sex.

OSLO: På ti måneder har 100 menn fått et forelegg på 9000 kroner og alle har akseptert bota og har vært mer opptatt av at forelegget ikke skulle bli sendt hjem.

Nå har Oslo politidistrikt valgt å øke bøtesatsen til 25 000 kroner, siden de har fått inntrykk at den forrige satsen ikke har hatt den forebyggende og avskrekkende virkningen som de ønsket.

- Vi har bestemt oss for å øke bota til 25 000 kroner. Dette er i tråd med intensjon bak den nye loven, og gjøres for å forsterke effekten av innsatsen som politiet gjør på dette feltet. Vi ønsker å redusere markedet slik at det blir uinteressant for dem som driver med hallikvirksomhet og menneskehandel,sier visepolitimester Hans Halvorsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet opplyser til Dagbladet at de ikke har noen god oversikt over kundene, men opplyser at så langt de vet er kundene hovedsakelig «vanlige menn» med fast jobb, men blant de 100 som er arrestert finnes det også arbeidsledige, gjestearbeidere og høytlønnede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere