Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal gripe sjansen

 
 
Landslagsspill, proffplaner. Alt går på skinner for Magnus Dahl om dagen. Også trikketuren fra Stortorvet til Sandaker.

Magnus Dahl og Frank Løke deler rom når håndballgutta er ute og reiser.

STORTORVET: Etter et par dager hjemme hos familien i Munkerudveien, sluttet Magnus Dahl seg til håndballgutta onsdag til den siste oppkjøringen mot håndball-EM i Østerrike.

For målvakten har ambisjonene om landslagsspill blitt en realitet denne sesongen.

- Jeg har alltid drømt om å spille på landslaget, men jeg trodde ikke jeg skulle få oppleve det bare 21 år gammel.

Debuten kom mot Sverige i november, og Nordstrand-gutten står nå med åtte landskamper. Familierekorden står for fall. Faren, Halvor, sto 13 ganger i mål for Norge og spilte sin siste landskamp i 1982.

Proffplaner

Magnus Dahl spilte i Nordstrand til og med sesongen 2005/2006. Så var han et år i Follo HK, og er inne i sin tredje sesong med Fyllingen.

I Bergen studerer han markedsføring, og han kommer etter all sannsynlighet til å spille utenlands neste sesong. Spania har alltid vært drømmen for målvakten.

- Det avgjørende for meg blir å komme til en klubb som trener bra, hvor jeg kan utvikle meg sportslig og få muligheten til spille.

21-åringen har vært i dialog med proffklubber, og forteller at det kan bli aktuelt å spille en sesong eller to i Danmark som en mellomstasjon.

Idrettslivet startet på Niffen. 88-gjengen til Dagfinn Holt Hansen og Gunnar Tverdal spilte både fotball og håndball. I håndball var også faren til Magnus med som lagleder. Etter den første sesongen med 11'er, droppet Magnus fotballen.

Klar til å steppe inn

Lørdag er det klart for en liten godbit mot Sverige i Spektrum, hvor Norge blir favoritter etter firemålsseieren for ti dager siden. Over 5000 billetter er forhåndssolgt. Dette er den første landskampen håndballgutta spiller i denne arenaen siden Danmark ble slått 26-23 i november 2006.

Kampen blir den siste før EM-alvoret starter med gruppespillet mot Kroatia tirsdag.

Mesterskapet blir først og fremst en anledning til å skaffe seg erfaring og rutine, forteller 21-åringen til Nordstrands Blad.

- Steinar Ege er førstevalget, og jeg regner med at han spiller like godt som han pleier. Men hvis jeg skulle få sjansen, så er det bare å gripe den.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!