RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skill russetid og eksamen!


Aina Stenersen, formann i Oslo FpU.
Aina Stenersen, formann i Oslo FpU.
Det kan være problematisk for avgangselever på videregående å ha eksamen etter russetiden. Dette vil Fremskrittspartiets Ungdom gjøre noe med.

OSLO: Fremskrittspartiets Ungdom i Oslo vil ha Oslo som et prøvefylke, der man ser om det er mulig å få til en bedre oppdeling av eksamenstid og russetid. Dette kan for eksempel gjøres ved å avholde eksamen før russefeiring, foreslår FpU.

- I dag kolliderer skriftlig eksamen med feiringen, og gjør at mange får mye dårligere resultater enn de ellers ville ha fått. Samtidig er det fortjent at man skal kunne feire tre års videregående skolegang, uttaler Aina Stenersen, formann i Oslo FpU.

Både russetid og fullt fokus på eksamen må kunne kombineres. Jeg vil derfor fremme forslag om at vi ser på muligheten for at Oslo blir et forsøksfylke med avholdelse av eksamen før russetid, sier hun videre.

Stenersen mener man må se på lovverk og få til dialog mellom skoler og elever i arbeidet med en slik organisering.

- Det er bred oppslutning blant avgangselever om at en større oppdeling av eksamenstid og russetid vil være den beste løsningen. Undersøkelser utført av TNS Gallup i 2008 avdekket at 8 av 10 russ ønsker at eksamen avholdes før russetiden.

Videre sier hun at Norsk Lektorlag har vært tydelige på at det ønsker å få til en ordning med eksamen før russetid. Hun mener man bør ta utgangspunkt i hva organisasjonen sier om temaet.

- Byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard, har fått forslaget mitt, og han skal se på saken, forteller Aina Stenersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere