Gå til sidens hovedinnhold

- Skjønner godt at krysset "vant"

Samferdselsbyråden skjønner godt at John Colletts plass "vant" kåringen som bydelens farligste kryss. - Plassen er veldig uoversiktlig, sier Jøran Kallmyr (Frp).

ULLEVÅL: - Jeg sykler selv ofte strekningen opp Sognsveien - gjennom John Colletts plass og opp til Sognsvann. Krysset er veldig uoversiktlig - for alle. Og i utgangspunktet er jeg positiv til en rundkjøring. Å redde liv får heller eventuelt gå på bekostning av "kulturlandskapet", sier samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp).

På plass i 2012?

Reguleringsforslaget om miljøgate nordover fra John Colletts plass og den mulige rundkjøringen i krysset, skal snart til politisk behandling på Rådhuset.

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne vil se på krysset

- Vi håper å fremme reguleringsforslaget for bystyret i løpet av høsten, men en realisering av forslaget vil tidligst være på plass i 2012. Nå gjenstår det jo å se om saken blir kontroversiell, men alle politikere er jo i utgangspunktet opptatt av å gjøre trafikkbildet tryggere, sier Kallmyr.

- 50 km/t er OK

Derimot støtter han Samferdselsetaten i å opprettholde 50 km/timen i Sognsveien opp til John Colletts plass, i motsetning til beboeres ønske om redusere hastigheten.

LES OGSÅ: - Farten må ned

- Den strekningen er tilrettelagt for 50 km/t. Med blant annet eget sykkelfelt, og trenger ingen redusering i fartsskiltingen, mener byråden.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley