*Nettavisen* Nyheter.

- Skolesituasjonen er ekstraordinær

Torger Ødegaard og Utdanningsetaten foreslår flere nye skoler i Nordre Aker i årene fremover. Her ved Engebråten skole. Arkivfoto

- Vi har visst om at elevveksten blir stor - men nå er skolesituasjonen i Oslo oppjustert til «ekstraordinær», sier skolebyråd Torger Ødegaard (H).

OSLO: - Vi har en rekordvekst i barneskolealder - på 10 år forventer vi en økning på hele 12.500 elever, hovedsakelig i grunnskolealder. Ingen tvil om at skoleutfordringen er større enn utfordringen med full barnehagedekning - både økonomisk og organisatorisk, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H).

Ja til Grefsen som ungdomsskole

Fire tiltak

- Fire skolekapasitets-tiltak gjelder nå; bygge nytt, bygge ut, justere inntaksområder og endre skolestrukturen. Sistnevnte blir ikke aktuelt for Nordre Aker, men eksempelsvis i andre bydeler kan barne- og ungdomsskoler eventuelt bli endret til rene barneskoler, vgs-skoler kan bli ungdomsskoler osv., sier Ødegaard.

Fire år = 9,5 milliarder

Og det er ikke lite penger som skal brukes på skoler fremover - bare i løpet av de neste 4 år skal hele 9,5 milliarder brukes til skolerehabilitering og nybygg, og i følge Ødegaard er den ingen bydel det nå jobbes så mye med, og skal jobbes så mye med fremover, som nettopp i Nordre Aker.

Høring først

- Og Ullevålsallétomt-initiativet er på ingen måte lagt «dødt». Skolebehovsplanen skriver jo også at dette skal prosjekteres videre. Men hvis den som nevnt nye barne- og ungdomsskolen i vestre del av bydelen kommer på plass, ser vi ikke helt behovet for en utvidelse av Ullevål skole. Men nå er det viktig at vi får samlet alle innspill, så får vi ta saken derfra, sier Ødegaard, som ikke nå vil si noe om hvilke tomtealternativer som gjelder i forhold til eventuell ny barne- og ungdomsskole i vestre del av bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag