*Nettavisen* Nyheter.

- Slapt politisk håndverk!

Kjelsås ILs leder, Kjell Øren, er mektig provosert av byrådenes "slappe politiske håndverk". Foto: Kristin Tufte Haga

- At byrådene bruker 78 dager på å svare "tomt", vitner om dårlig saksbehandling og slapt politisk håndverk, tordner Kjelsås ILs leder Kjell Øren.

KJELSÅS: Først nå - 78 dager etter at Kjelsås IL sendte protestbrev i forbindelse med reduksjon av idrettsdelen i "nye" Kjelsås skole til både skolebyråd Torger Ødegaard (H) og Idrettsbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) - har laget mottatt svar.

- At Oslo kommune har brukt så lang tid på å gi oss et så tomt svar er helt uforståelig. Dette vitner om slett saksbehandling og slapt politisk håndverk, sier en meget provosert leder av Kjelsås IL, Kjell Øren.

Må legge ned aktiviteter

I nevnte brev til byrådene skriver blant annet idrettslaget at hvis ikke oppvarmingshallen/liten flerbrukshall også kommer på plass, så blir laget tvunget til å legge ned idrettsaktiviteter for barn og ungdom.

- Eksisterende gymsal i det gamle skolebygget forsvinner, og oppvarmingshallen må bli en erstatning for denne gymsalen. Den planlagte store, nye hallen vil alene ikke gi nok plass til de aktivitetene idrettslaget har i dag, sier Øren videre, og legger til at det allerede i dag er mangel på gymsalplass for de yngste.

- Sentrale politikere snakker varmt om å legge forholdene til rette for fysisk aktivitet blant barn og unge. Vi som jobber i lokalmiljøet er nå mektig lei av fagre ord om idrett, frivillighet og samarbeid med skolen - som ikke blir fulgt opp i praksis.

5-10 millioner?

- Totalt skal det koste 425 millioner å bygge "nye" Kjelsås skole. Prosjekteringen skal avsluttes nå 1. mai. Ut fra våre vurderinger vil nevnte oppvarmingshall beløpe seg til mellom 5 og 10 millioner kroner. En liten sum i sammenhengen, som vil bety svært mye for veldig mange barn- og unge!

Det er byrådsavdeling for næring og idrett som har sendt nevnte svarbrev til idrettslaget, og der står det nettopp at det ikke er avsatt mer penger til oppvarmingshallen.

- Grunnen til at vi sendte brev var jo fordi vi visste at det ikke var avsatt penger til oppvarmingshallen, sier Øren.

- Nå må vi mobilisere oss. Vi har ikke gitt opp kampen om å få oppvarmingshallen inn i prosjektet, sier en kampklar lagleder for idrettslaget som har 2400 medlemmer.

Byrådsavdelingen for næring og idrett henviser også til skolebyråd Torger Ødegaard for "ytterligere spørsmål". Nordre Aker Budstikke har bedt Ødegaard kommentere saken, men skolebyråden svarer ikke på avisens henvendelser.

Folke Fredriksen: - Leit

Leder av bystyrets Finanskomité - og selv Kjelsås-beboer - Bård Folke Fredriksen (H) derimot - synes det er "leit" at nåværende Kjelsåshall ikke er pusset opp for lenge siden.

- Hallen burde blitt pusset opp da bystyret bevilget penger til dette for flere år siden. I mellomtiden har skoleprosjektet vokst, og nye elementer er lagt inn med det resultat at kostnadsrammen har sprukket langt utover alle forsvarlige og realistiske rammer. Vi er kjent med at Kjelsås IL ønsker seg en oppvarmingshall i tillegg, men kostnadsoverskridelsene og det store behovet for rehabilitering og nye skoleplasser i området ellers, gjør at denne ikke ligger innenfor rammen. Det viktigste er nå at vi kommer i gang med utvidelse og oppussing av skolen og hallen, sier Fredriksen, som også viser til kommende nye, vedtatte idrettshaller - både på Tåsen skole og på nye Nydalen vgs.

- Disse hallene vil bli viktige bidrag for lokale idrettslag på ettermiddagene og kveldene, sier Fredriksen.

- Ikke fraktes rundt!

Men Kjelsås Idrettslags leder synes ikke det hjelper på situasjonen.

- Nevnte oppvarmingshall vil bli de minstes treningshall - barn som er for små til å fraktes rundt i bydelen på kveldstid, for å finne hallplass, svarer Øren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag