RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Små, grønne og sexy


Hvem skulle tro dette var mose
Hvem skulle tro dette var mose
At de har vært myke og nesten himmelsk å ligge på, har jeg da alltid visst. Men at de små grønne levde et så frodig liv, var nytt.

TØYEN: Fotograf Helge G. Gundersen har nok tilbrakt mange timer ute i det fri. Liggende eller stående på knærne. Resultatet er fantastiske bilder av moser. Ja, riktig, det finnes mange av dem. Moser med farger og variasjoner du ikke kunne tro.

Utstilling

På Tøyen Hovedgård stiller fotografen ut vakre og detaljrike bilder av moser. Med sitt nærgående objektiv har Helge G. Gundersen evnet å bringe fram et mangfold av fargenyanser og overraskende former.

Dette er en skjult verden få kjenner. Som ellers hos planter er det formeringsorganene som viser de mest spektakulære fasongene.

Det er tydelig at fotografen kjenner det yrende livet på bakken og mosen især. Og bildene er rent så spektakulære. Nesten intime til det pirrende.

Helge G. Gundersen har alltid hatt stor interesse for biologi, særlig botanikk og entomologi. Selvlært som fotograf, men har fotografert i 30-40 år.

Mosene

Mosene formerer seg på to måter.

Bharfot.wordpress.com. skriver:

- Ukjønnet, ved at biter brytes av og utvikler seg til nye planter, eller kjønnet, ved hjelp av sporer. De vakre, fargerike og svulstige formene er altså ikke blomster, men sporekapsler. De trekker seg sammen i vått vær, men åpner seg i tørt, slik at vinden lettere kan føre sporene av gårde.

Flere bilder

Fotograf Helge G. Gundersens hjemmeside

Paradis

Utstillingen er åpen alle dager nær som mandager fram til 31. august.

Og hvorfor ikke med det samme ta deg en runde rundt om i det fantastiske paradiset Botanisk hage er.

Du kan kose deg med medbrakt under de kjempestore trærne, teste sansene i Sansehage eller rusle rundt å samle kunnskap.

Nyt sommeren!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere