RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snarlig løsning på Berg Gård?


Og om ikke lenge flytter også Ullevål Helsestasjon ut av lokalene på Berg Gård og til Nydalen, her Thora Asbjørnsen foran inngangen til helsestasjonen.
Og om ikke lenge flytter også Ullevål Helsestasjon ut av lokalene på Berg Gård og til Nydalen, her Thora Asbjørnsen foran inngangen til helsestasjonen.
Berg Gård-nabo, Thora Asbjørnsen, vil vite hva som skjer med de tomme bygningene på gården. - Vi håper på en snarlig løsning, sier eier CP-foreningen.

Berg: Det har lenge vært uvisshet om hva som skal skje med de tomme lokalene på Berg Gård, i Bergsalléen. Hele 5000 m2 - bygget i 1960-årene - har i følge eier, Celebral Pareseforeningen (CP), stått tomme i rundt ett års tid. Og Oslo kommune eier grunnen.

Hva skjer?

Blant annet Berg Gård-nabo Thora Asbjørnsen vil gjerne vite hva som blir fremtiden for de tomme lokalene på området. Hun stilte også i «åpen halvtime» i forrige bydelsutvalgsmøte (BU) og spurte politikere og bydelsdirektør om nettopp dette.

- Mitt inntrykk er at disse lokalene har stått tomme over lengre tid etter at Rikshospitalet flyttet ut. Det stiller jeg meg undrende til, med tanke på det store behovet for lokaler til bl.a. barnehager og andre samfunnsnyttige formål, mener Asbjørnsen.

Dialog

I nevnte BU-møte kunne bydelsdirektør Mona Taasen fortelle Asbjørnsen at det nå muligens er noe på gang på området. Og det kan også daglig leder i CP-foreningen bekrefte.

Endelig er vi i en konstruktiv dialog med grunneier Oslo kommune, representert ved Byrådsavdeling for byutvikling. Vi håper på en avklaring med grunneier i løpet av januar, sier daglig leder i CP-foreningen, Knut Wærstad.

Men konkret hvorfor bygningene ikke har blitt leid ut i løpet av nevnte ettårs-periode, har ikke Nordre Aker Budstikke fått noe klart svar på av foreningen.

CP-foreningen eier i tillegg rundt 1800 m2 på andre siden av tomten, og disse lokalene er allerede leid ut til bl.a. barnehage og avlastningsboliger.

Allmennyttige formål

Avisen har ikke fått tilgang til festeavtalen mellom CP-foreningen og grunneier Oslo kommune, men Etat for Eiendom- og byfornyelse kan opplyse at avtalen ble inngått i 1963 og gjelder for 99 år.

Mulighet til å fremleie det festede området/bygningen er ikke tillatt uten Oslo kommunes samtykke, og eiendommen er i dag regulert til «allmennyttige formål» og til Sentralinstitutt for Celebral parese.

Alle muligheter åpne

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med byrådssekretær Sigurd Knudsen (H), i avdeling for byutvikling.

Kan det bli aktuelt med omregulering og eventuelt leilighetsutbygging på tomten?

Sammen med CP-foreningen forsøker vi å finne frem til en god løsning. Byrådsavdelingen ser ingen grunn til nå å spekulere i forskjellige muligheter, eller å forkaste noen muligheter, sier Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere