- Sørg for at også bilen tåler kulda

FROST: Lite frostvæske kan i verste fall medføre at hele motorblokka sprekker.

FROST: Lite frostvæske kan i verste fall medføre at hele motorblokka sprekker.

Feilinnblandet frostvæske kan skape problemer og gjøre store skader på motoren.

Sjekk frostvæska og batteri, anbefaler NAF.

Lav innblanding av frostvæske kan føre til at radiatoren fryser og sprekker eller at frostpluggene i motorblokka presses ut. Men det kan bli enda verre, hele motorblokka kan sprekke, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Undersøkelse

En Norstat-undersøkelsen som NAF har gjennomført avslører at en av to biler kan få problemer fordi eieren ikke har sjekket viktige ting som batteri og frostvæskenivå.

At halvparten av norske bileiere ikke har sjekket frostvæsken før vinteren er derfor urovekkende, sier Engebretsen.

Et dårlig batteri fører ofte til problemer når det er kaldt. Det er ikke farlig for bilen, men vil du unngå å bli stående med startproblemer i vinterferien bør du tenke på batterikapasiteten, uttaler Engebretsen.

Særlig når bilen blir stående parkert i flere dager i vinterfjellet, vil et dårlig batteri skape problemer når man skal hjem igjen.

Før fjellturen

Årsakene til at så mange ikke har sjekket batteri og frostvæske på bilen sin, er sikkert mange.

En del er nok ikke klar over hvor viktig det er å sjekke dette, andre har kanskje en så hektisk hverdag at det rett og slett blir nedprioritert.

- Rådet fra NAF er at bileier burde sjekke batteri og frostvæske før fjellturen i vinteferien. Dette kan gjøres på et bilverksted eller på et NAF Senter, og måling av frostvæske, batteri og lading tar ikke lang tid, sier Jan Ivar Engebretsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.