RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spillejobb avlyst av tyrkisk mafia


 
 
En trommis med verdens nest mest populære hundenavn. En spillejobb avlyst av tyrkisk mafia-bryllup. Bandet "Topper & Cadbury" er ikke som alle andre.

GAMLEBYEN: – Visste du at Topper er det mest populære hundenavnet i verden?

Innafor dørene til dyremaskebandet Topper & Cadbury sine øvingslokaler i Arupsgate står en spent "Topper", stolt av å inneha nettopp denne lille biten med informasjon om sitt eget alias. Lykken blir imidlertid kortvarig...

– Max har gått forbi deg, skyter haren "Cadbury" inn i forbifarta.

Ekte skogsmusikk

De holder på å pakke til spillejobb i London og flyet går om tre timer. I sofaen sitter frosken "Francis" og tar seg en røyk. Foreløpig er det ingen reisefeber å spore.

– Vi spiller skogsmusikk! Hva det er, er vi ikke helt sikre på, men vi er i alle fall en rar blanding av personer. Venner med veldig ulik musikals bakgrunn, sier "Topper" mens "Cadbury" tar på seg ansvaret å forklare nærmere.

– Selv er jeg fan av monoton elektronisk musikk og bærer preg av det, mens "Topper" spiller rocketrommer og er heavy metal-fan.

Døra går opp og inn kommer fjerde- og sistemann i bandet; vempyren "Bollinger".

– Han liker funk, sier "Cadbury" og nikker mot den nyankomne.

Fullstendig kaos

Bandet har nylig kommet tilbake fra en miniturne i Tyrkia, nærmere bestemt en festival i byen Van, ikke langt fra grensatil Iran. Det ble en selsom, men lystig opplevelse, skal vi tro de fire bandmedlemmene.

– Vi ble møtt av en privatsjåfør som fraktet oss rundt i de fem dagene vi var der, og vi ble tatt sinnsykt godt vare på, sier "Topper".

– Men organisatorisk var det absolutt ingenting som gikk som det skulle, sier "Francis", den rullingsrøykende frosken.

Nektet spilletid av mafia

Han forteller at den planlagte konserten fredagen måtte flyttes da regnet begynte å pøse ned på utescenen.

– I stedet skulle vi spille inne i en kinosal, men da vi kom dit ble vi bedt om å komme tilbake på lørdagen. Da skulle alt være klart.

Som fryktet ble de atter en gang sendt tilbake med beskjed om å spille dagen etter. Søndagen var riktignok bandet mye mer optimistiske da de så den strålende sola utenfor vinduet.

– Vi skulle spille på en fantastisk utescene, men på nesten samme område skulle det holdes et mafia-bryllup. De konfiskeret forsterkerne våre og nektete oss å spille, forteller Francis som kan forsikre at det ble konsert til slutt likevel.

Riktignok innendørs og på trygg avstand fra den tyrkiske mafien.

– Når du tenker på det, så er det ganske vanskelig å få til at absolutt alt skal gå galt. Jeg er faktisk litt imponert, fleiper Francis.

Like galt skal det ikke gå når "Topper & Cadbury" selv tar styringen og skal spille inn sin første plate.

– Det er viktig for oss å lage musikk folk ikke kan stille seg likegyldige til. Enten så elsker de oss, eller så hater de oss, sier "Cadbury" før han lukker igjen glidlåsen på sekken og setter haresnuten mot London .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere