- Sporveien skuffer

- Oslo Sporveier sa de ønsket en god dialog med oss. Hvorfor svarer de ikke på mailene våre, da? spør Dagmar Tvaruzkova.

Ullernåsen: I 23 år har Dagmar Tvaruzkova drevet skjønnhetssalong på Ullern. Den tsjekkiske forretningskvinnen driver salongen Dagmars Shangri-La ved Ullernåsen T-banestasjon og sitter i styrene i sameiene Silurveien 42, 44 og 46 og Silurveien 43.
- Tore Bogen (trafikksjef i Oslo Sporveier, journ.anm.) sa han ønsket en god dialog med oss beboere. I starten fikk vi svar når vi tok kontakt. Nå har de ikke svart på de siste 20 e-postene vi har sendt. Vi får ikke en gang noen bekreftelse på at mailene er mottatt. "Vi har mottatt din henvendelse. Hilsen Tore" hadde vel vært det minste de kunne gjøre, fortviler hun.
- På meg virker de utrolig arrogante. De kommuniserer på et annet nivå, og det er et hinder for meg. Det kan virke som om de ikke tar meg på alvor, selv om jeg taler på vegne av mange beboere. Jeg skriver jo for styret - ikke for meg som privatperson, presiserer Tvaruzkova, som blant annet lurer på hva Sporveien har tenkt å gjøre med de parkerte bilene i Silurveien 8-18.
- På vintertid kommer jo ikke bussen til å komme frem her. Hva skal de gjøre med det?
- Dette viser bare at veien ikke er spesielt egnet for buss. Sporveien kommer ikke til å innføre restriksjoner på parkeringen i Silurveien, sier Bogen til Ullern Avis Akersposten.

Mange utfordringer

Tvaruzkova er glad for matebussen Sporveien har gitt dem, men kunne ønske at bussen gikk tidligere på morgenen, på kveldene og i helgene også.
- Her om dagen var jeg i operaen. Jeg brukte en time og et kvarter på å komme meg hjem. Jeg er ung og sprek og kan gå til Åsjordet på kveldstid. Men dette er umulig for mange av de eldre. Å gå på en glatt og ujevn sti med rullator er nærmest umulig. For å komme til Åsjordet må man krysse den gamle linjen. Her er underlaget ujevnt og det er masse stener. Om natten er det bekmørkt. Vi må få lys her, før noen blir skadet! trygler Tvaruzkova.
Hun tror livskvaliteteten til flere av hennes eldre naboer og kunder har blitt kraftig forverret etter at T-banen ble erstattet med matebuss.
- De sier at de ikke får like mye besøk som før. De kommer seg til lege og tannlege på Majorstuen, men de har ikke noe tilbud på kvelden.
Selv ønsker Tvaruzkova å ansette en person til i salongen hennes.
- Men alle trekker seg når de hører at det er så dårlig kollektivtilbud opp hit. Det hadde vært hyggelig å få en kollega.

Parkeringsproblemer

Til nå har ikke kollektivtilbudet hatt noen innvirkning på omsetningen i salongen.
- Det har heldigvis gått greit fordi jeg har gode kunder, som også har blitt mine venner.
Men Tvaruzkova er langtfra sikker på bedriftens fremtid.
- Oslo Sporveier har planer om å ekspropriere parkeringsplassene som tilhører Silurveien 43. Grunnen er at de skal lage undergang nettopp her. Da blir det krise for min lille salong. Vi foreslår at man flytter undergangen litt lenger vestover ved de nye blokkene. De har nemlig garasje.
Borettslaget har engasjert advokat for å få stoppet planene.
- Men det hjelper ikke når ikke Sporveien svarer advokaten engang!
Bogen beklager at ikke naboene har fått svar.
- Kontakt meg igjen, så skal vi rydde opp i det, oppfordrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.