RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Starter barnehagebygging i sommer


Thorleif Glad Holm viser frem tegninger av den nye barnehagen på Fagerborg. Foto: Anne Marie Huck
Thorleif Glad Holm viser frem tegninger av den nye barnehagen på Fagerborg. Foto: Anne Marie Huck
Etter nesten fem års forsinkelse skal endelig arbeidet på en ny moderne barnehage i gang på Fagerborg, lover Thorleif Glad Holm.

FAGERBORG: - Vi begynte jo for fem år siden, sier Thorleif Glad Holm i Fagerborg menighet, som er leder for byggekomiteen.

Den toppmoderne barnehagen har latt vente på seg, mye grunnet lange sakstider hos plan -og bygningsetaten, naboklager, og et langt politisk kappløp om å innlemme Sophus Bugge barnepark i det nye barnehageprosjektet til menigheten.

Neste høst

- Det har vært en ørkenvandring, og en stor prosess å fått innlemmet og omregulert deler av områdene , men nå er planen at en helt toppmoderne nye og større barnehage skal stå på plass til neste høst, sier Glad Holm.

Den i dag 2 avdelings store barnehagen skal dobles i størrelse, og få en småbarnsavdeling i tillegg. Opptaket til barnehagen skjer som normalt gjennom Bydel St. Hanshaugen., og barnehagen er forbeholdt bydelens barn.

Park nedlagt

Som Lokalavisen også tidligere har skrevet om, ble Sophus Bugge barnepark lagt ned, til mange foreldres store fortvilelse. Forutsetningen for nedleggelsen var fra bydelsutvalgets side en snarlig bygging av barnehage. intensjonen til bydelutvalget med å legge ned denne handlet like fullt om å få full barnehagedekning, og rask byggeprosess.

- Ja, vi ligger desverre etter skjema, sier Glad Holm.

På forrige bydelutvalgsmøte ble skjebnen til Geitmyrsveien barnepark avgjort, og da var tidligere barneparkforeldre fra Sophus Bugge på plass, for å minne politikerne om at løfter ikke har blitt holdt tidligere.

-Det er veldig beklagelig at vi ikke har nådd målet om å få til en barnehage innen kort tid, sa nestleder i BU Stian Oen om prosessen.

Foreløpig vil barna i Fagerborg menighetsbarnehag være ett å r til i den midlertidige bygningen som står delvis på basketballbanen til fagerborg skole i dag.

- Planen er at man kommer i gang med bygging nå i sommer, sier Glad Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere