*Nettavisen* Nyheter.

- Stor etterspørsel etter luksusvillaer

Huset er på totalt 767 kvadratmeter. Likevel var interessen stor - og markedet vil gjerne ha flere av denne typen hus. Foto: Nordvik & Partners

Stadig flere vil bo sentralt og eksklusivt. Nylig ble den belgiske ambassade solgt etter kort tid på markedet.

SKARPSNO: - Det har ikke ligget ute veldig lenge, den ble lagt ut like før jul, men ettersom det var rett inn i julestria, så regnet vi med at den ikke ville bli solgt før på nyåret, sier partner og seniormegler i Nordvik & Partners, Nils O. M. Nordvik.

Nylig solgte han bygget som de siste årene har huset den belgiske ambassaden - et hus sentralt på Skarpsno på 378 kvadratmeters boareal. Bruttoarealet er på hele 767 kvadratmeter, og prisantydningen var på 29.500.000 kroner.

Ambassaden har leid hele huset, som i dag består av for det meste av kontorer. dittOslo.no har vært i kontakt med den belgiske ambassaden, men de ønsker ikke å kommentere verken salget, eller hvor ambassaden eventuelt skal flytte.

Nordvik vil av hensyn til taushetsplikten ikke fortelle om det er private eller boligutviklere som har kjøpt huset, og heller ikke om huset skal leies ut videre.

Les også: Oslo er et av landets beste steder å bo

Kan bli tomannsbolig
Imidlertid forteller han at det er store muligheter for eiendommen.

- Det er et veldig fint objekt på alle mulige måter, med bra potensiale. Det ligger en rammetillatelse der også, så det er mulig å gjøre det om til en tomannsbolig, sier Nordvik.

- Er det noe kjøper vurderer?

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje på eiendommen, men det jeg kan si er at både kjøper og selger er godt fornøyd, sier Nordvik.

Han vil ikke ut med den eksakte prisen, men sier at den ligger rundt prisantydning - noe han også forventet før boligen ble solgt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Per nå inneholder huset stort sett kontorer, men det foreligger rammetillatelse til å gjøre det om til en tomannsbolig. Foto: Nordvik & Partners


Les også: - Oslo er en by med store klasseskiller

Mange vil bo stort og sentralt
Nordvik forteller at han opplever at det er mangel på denne typen boliger - eksklusive hus, sentralt i Oslo.

- Vi har hatt noe av denne typen, men det er mangel på slike boliger. Vi opplever stor etterspørsel etter både townhouse og byvillaer, sier han.

Nordvik forteller at han nylig har solgt liknende hus i Professor Dahls gate og Eilert Sundts gate, der det var stor rift blant interessentene.

- Det vi ser at folk gjerne vil ha en Frogner-villa eller byvilla. Mens det tidligere har vært stor etterspørsel på Videren og Madserud, så vil folk nå enda tettere inn mot byen, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tomten i Drammensveien 103 D er på over ett mål. Denne hører til huset, som inntil nylig tilhørte den belgiske ambassade. Foto: Nordvik & Partners


Les også: Dette blir Norges mest eksklusive togstasjon

- Bybildet ødelegges
Han forteller at Skarspno, Frogner og Majorstuen alle er populære områder. Mange ønsker også å gjøre om boligene.

- Det er mange som bygger om og henter tilbake den gamle stilen. Jeg synes det er veldig hyggelig at dette bevares, og at man ikke bare bygger ut så boligene ødelegges, sier Nordvik, og legger til:

- Bybildet har blitt rasert mange steder med disse eplehageutbyggelsene.

Les også: Jo, det er lov å gå i skiløypene ...

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.