RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Strålende fornøyd

Musikklærer ved Grinbakken skole, Nora Buraas, tør å drømme. Nå er trafikkmusikalen "Trafikkskilt på rømmen" kjøpt inn av Oslo kommune og utdelt til alle skolene i Oslo.

Grindbakken: Men hun er på ingen måte alene om å være stolt. Med seg på laget har hun også manusforfatter Lena Steimler og sangtekstansvarlig Unni Greve Rose.
Full klaff
- Vi har vært et kjempegodt team og har hele tiden jobbet mot samme mål. Så vidt jeg vet er vi den første skolen som har satt opp en trafikkmusikal, og i tillegg inngått samarbeid med trafikketaten og Oslo kommune.
Da trafikkmusikalen ble spilt på Grindbakken skole for vel et år siden hadde ikke Trafikketaten mulighet til å være tilstede. Men under en ekstraforestilling på Marienlyst skole ble det likevel full klaff.
- De mente musikalen var midt i blinken og at den lot barna være assosiert i handlingen, sier Buraas og legger til;
- En ting er jo å pugge det, en annen er å få det inn med både sangtekst og ulike bevegelser. Det sitter rett og slett på en helt annen måte, understreker Buraas. Heftet, utgitt på Lycke forlag, inneholder sanger, bevegelser, skiltopplysninger og annen nyttig informasjon. Det er anbefalt som et nyttig ledd i trafikkopplæringen ved grunnskolen.
- Går kunnskapsløftet igjennom noe jeg regner som svært sannsynlig vil heftet og trafikkmusikalen bli en obligatorisk del av trafikkopplæringen. Det håper vi selvfølgelig kommer til å bli en realitet, smiler Buraas.
Helt siden trafikkmusikalen gikk "for fulle hus" på Grindbakken har flere av elevene ved skolen brukt sangene hver gang de går til skolen. Stadig hører Buraas grupper som synger på "Stopp og vent - se og hør!".
- Jeg ser at de synger og at de kan bevegelsene som skal gjøres samtidig. Det vitner jo om at de bruker det de har lært, og at de tenker seg om hver gang de er ute i trafikken, sier Buraas.
Det grønne heftet ligger trygt plassert på Buraas pult inne på musikkrommet. Nå håper hun flere skoler kan dra nytte av trafikkmusikalen.
- Det er en betydelig jobb som ligger bak, men vi har sett mulighetene hele veien. Når som man ser det endelige resultatet hersker det ingen tvil om at det var verdt vet, sier Buraas.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere