RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Streik vil ikke ramme hardt


En eventuell strek vil ikke få noen konsekvenser for brukerne i Bydel Ullern, sier bydelsdirektør Thor-Even Strømme.
En eventuell strek vil ikke få noen konsekvenser for brukerne i Bydel Ullern, sier bydelsdirektør Thor-Even Strømme.
Bydelene Ullern og Vestre Aker vil ikke bli hardt rammet hvis det blir streik fra torsdag.

OSLO VEST: Fristen for pensjonsforhandlingene i offentlig sektor løper ut ved midnatt onsdag. Hvis partene ikke kommer til enighet, vil drøyt 30.000 personer gå ut i streik fra torsdag morgen.

Men en eventuell streik vil ikke ramme brukere i Ullern og Vestre Aker i større grad, forsikrer bydelsdirektørene i de to bydelene.

- Jeg kan ikke se at streiken får noen konsekvenser for våre brukere i første omgang, sier bydelsdirektør i Bydel Ullern, Thor-Even Strømme, til Akersposten.no.

Går sin gang

I følge Strømme blir i underkant av 30 administrativt ansatte i bydelen tatt ut i en eventuell streik. Dette inkluderer også ledere med blant annet ansvar for hjemmetjenesten og søknadsavdelinger, men bydelen har andre ansatte på plass, som vil se til at disse aktivitetene går sin gang.

Ingen fysioterapi

i Bydel Vestre Aker vil eventuelt 43 ansatte bli tatt ut i streiken. Dette får ingen konsekvenser for barnehager eller generelle helsetjenester, men noen tjenester fra skolehelsesøstre kan bli påvirket. Blant annet vil ikke skolebarna i bydelens spesialklasser få fysioterapi ved en eventuell streik.

Smørbrødsalgt på Røa eldresenter vil heller ikke bli opprettholdt. I tillegg vil det bli tatt ut en del folk i bestillingseneheten, og brukerne må da påregne litt ekstra telefonkø.

Vil informere

Men bydelsdirektør Vidar Haukeland forsikrer at beredskapen er på topp.

- Hvis dete utvikler seg, vil vi sørge for at alle de som blir påvirket vil få informasjon, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere